top of page
  • Skribentens bildClara Kron

”Well I don’t wanna break up the meeting or nothin’, but she’s somethin&#821

Jag satt precis och grät lite till dokumentären Landet som inte längre är, sådana gör mig fruktansvärt sorgsen fastän det är så förbannat fint. Hela den svunna tiden som aldrig kommer tillbaka och så mycket så många människor fick uppoffra och hur lätt vi har det nu. Och denna låt framkallar precis samma känsla. Texten är så kort men den är genial och berättar ett helt liv, titta här bara:

Ett kort som fick mig att minnas Sex decennier sedan redan Jag stod nära honom och hans andedräkt i nackenJag tror jag gjorde något fel för han åkte bort Vart är inte gott att veta men det fanns alltid kvar att göra på gården De behövde en och inte många kvar på byn och ingen som jag tyckte om Jag antog väl att nån gång, men inte

Men nu till trevligare, eller ja trevligare och trevligare, saker, Gökboet går på TV just precis nu. Jag tycker att Jack Nicholson gör rollen som McMurphy strålande. Det är en av de få filmatiseringar där jag har svårt att avgöra om jag älskar filmen eller boken mest.

Jag ordinerar därför alla bakfulla nyårsfirare, eller ickebakfulla, att, i fall det omöjligen skulle falla sig så att det inte redan skett, se filmen, läsa boken eller helst både och.

Här ser ni några av de finaste omslagen:


Och här är de som finns att köpa just nu, den svenska är ovanligt snygg och kostar dessutom bara 37 kronor, klicka för länkar:


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page