top of page
 • Skribentens bildClara Kron

Vinterns skönhetsrutin.

Jag hade tänkt att jag ska synas lite mer på bloggen i år, lite mer selfies och outfits, mer smink och sådant glatt. Så jag tänkte först och främst visa vad jag använder för produkter detta liv, visa vad som gör att jag ser ut som jag gör. Just nu känns huden och håret himla glatt, och jag använder ingenting jag inte tycker om. Inte några tråkiga ansiktskrämer som varken gör det ena eller andra längre. Så, världens längsta inlägg med hela min skönhetsrutin, fördelat i subkulturer! Disclaimer och tips dock, nästan allt här är köpt på rea, eller med medlemsrabattcheckar på tillexempel Åhléns, alternativt önskat och hoppats och längtats i julklapp, allt är heller absolut inte köpt på chans eller vid ett enda tillfälle, tycker alla ska vara en smart och kritisk konsument som prövar produkterna innan köp, samt att det är dumt att betala mer om en kan slippa.

Hår:


 1. Kiehl’s Nourishing oliv fruit oil balsam

 2. Kiehl’s Nourishing oliv fruit oil shampoo

 3. Maroccan oil

 4. Änglamarks conditioner spray

Jag fick Kiehl’s shampoo och balsam av mamma i alla hjärtans-present förra året, den lilla storleken, och den höll mig fram till oktober när jag köpte dessa som inte ens är halvfulla än. En behöver verkligen bara en liten, liten klick! Jag tvättar håret en till två gånger i veckan och under tiden håller sig håret rent och glatt. Oljan har jag i riktigt torra och kalla dagar när håret blivit som ett enda härj, och sprayet när det är tovigt vid kamning.

Ansikte:


 1. Paula’s Choice Skin perfecting 2% BHA liquid

 2. Kiehl’s Ultra facial cleanser

 3. Avène Cold cream

 4. Kiehl’s Midnight recovery oil

 5. Kiehl’s Skin brightning exfoliator

 6. Kiehl’s Ultra facial cream

 7. Kiehl’s Creamy eye treatment

Jag fick nästan nyss hem BHA-syran så har knappt använt en vecka, men känner mig hittills väldigt nöjd, huden blir för mig magisk av den. I övrigt, som synes, älskar jag Kiehl’s. Dock rekommenderar jag exakt ingen att köpa tvätten i resestorlek, den har en mycket större pip (hur det ens går ihop?) och en får alldeles för mycket produkt i händerna och den tar slut direkt, trots att en egentligen behöver en minimal droppe till hela facet även om det är beglittrat. Förutom tvätten och dagkrämen så använder jag dock ingenting dagligen, utan vid behov eller vid flärd. Avènes cold cream köpte jag efter att Kakan Hermansson pratar och bloggar om den typ jämt, och den är verkligen go. Lägger som nattmask kalla, torra dagar och vaknar med mycket nöjdare ansikte, enda negativa är den något starka doften.

Kropp:


 1. Bliss Fat girl slim

 2. Chanel No. 5 Body lotion

 3. Rituals Softening rice scrub

Mm, det är jordens vidrigaste namn på en kräm. Men den var på superduperbillig rea, och jag ville testa grejen. Den jobbar med mintigaoljor och annat som sticker och bränner svagt, vilket tydligen ska vara firming, jag är för lat för att använda kroppssaker ofta så den åker sällan fram. I år vill jag dock bli en sådan som smörjer mig jämt och har norra Europas lenaste kropp osv, så ska kolla in det här med kroppsoljor, någon som har tips?

Händer:


 1. Kiehl’s Ultimate strength hand salve

 2. OPI Teenage dream

 3. Essie Sizzling hot

En bra grej med Kiehl’s är att de delar ut prover på exakt allt, en annan bra grej är att en får stämpelkort så varje tom produkt ger en stämpel, och efter fem eller tio stämplar får en en produkt, handkrämen var efter fem. Kanske inte jordens mest spännande men så effektiv. Glitterlacket är min kärlek i världen från en Katy Perry-kollektion (därav namnet). Mitt från dess försvann, så detta har jag haft på bevakning på Tradera sedan dess, och fick äntligen tag på ett i julas. Älskar det. Essie-lacket köpte jag på h&m:s rea främst för att ha under glittret.

Vardag:


 1. Nyx HD Concealer i porcelain

 2. Lumene CC i ultra light

 3. Taylor of London Lily of the valley edt.

 4. Clinique High impact mascara

Mina bästa nya basgrejer just nu är concealern och CC:n som båda är ljus nog för mig, samt känns rätt på huden och håller bra. Är kinkig med texturen och applicerar helst foundation med händerna. Parfymen är skam på torra land. Min Chanel no. 5 tog just slut och varianten jag hade, i smidig reseförpackning med refills, va tydligen limited edition 🙁 Så samlar mig för att köpa en ny och dyr riktigt, samt gråter inombords.

Fest:


 1. H&m Shimmer drops

 2. H&m Aqua liquid eyeliner i guld

 3. Lumene Hydration recovery

 4. YSL Gypsy opale

Så här går det till på fest nu för tiden, det blir glitter och hightlighters överallt, pudret från YSL är ett shimmering color correction setting powder som tyvärr var limited edition, men är magiskt fint. Och innan sminkandet ens börjat lägger jag en återfuktande mask så allt blir extra fint.

Hur ser era skönhetsrutiner ut, finns det något jag verkligen borde prova?

#paulaschoice #skönhetsrutin #maroccanoil #opi #nyx #hmbeauty #Kiehls #clinique #Essie #ysl #avène #chanelno5 #bliss #lumene

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page