• Clara Kron

Vi måste prata om Håkan.

Jag vet att detta är en bokblogg. Men Håkan stiger över alla gränser så nu tänkte jag prata om han senaste skiva Det kommer aldrig va över för mig, skivan kom ut i onsdags och sedan dess har jag lyssnat på den konstant.


images (1)

Jag hade verkligen väntat och längat i månader, och när titelsingeln kom ut kändes det som om jag inte kunde bli besviken. Det var ett mästerverk som var på väg ännu en gång. När skivan väl släpptes så lyssnade jag på den i salig andakt, varje textrad var perfektion. ”Jag kommer älska dig när jorden gått under För jag tänker aldrig dö, nej Det kommer aldrig va över för mig” Eller kanske ”Fast du vet att hälften av alla som kämpar går under. Hälften av de som älskar exploderar.” Eller ”Vill du ha en idiot, lägg din hand i min.” Ännu en vår är räddad. Det går inte att vara övergiven när det finns sådana som Håkan att falla tillbaka till. Och i tacken på skivomslaget skriver han ”Tack till dig. Alltid till dig.”


Just nu är Du kan gå din egen väg min stora favorit, stammandet är fullkomligt genialt. Och låten efter det, När lyktorna tänds är som ett löfte om att allting kommer bli bra. Som det alltid är med Håkan. ”Men kärleken skonar ingen.” Lyssna på hela skivan nu och känn hur allting blir bättre.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla