top of page
  • Skribentens bildClara Kron

”Vi kan väl skylla på himlen här uppe, himlen här uppe”

Jag fortsätter Norrlands-kavalkaden, så tittar vi på resten av sommaren sen. Har för övrigt gjort en spellista fylld med musik från Norrland; lyssna här.


Denna gång tåg jag tåget upp, det blev lite i sista minuten påkommit att jag skulle upp, så flygen var så klart superdyra. Men SJ hade 50% i första klass så tågresan var verkligen ingenting att klaga på. Jag hade gjort en nudelburk då det veganska utbudet är snålt på tåg. Hyvlade och tunt skrivade grönsaker i botten, korriandet, soja, buljong och kryddor och sen en näve glasnudlar, på det hällde jag två koppar tevatten och några minuter senare var succén ett faktum.


Utsikten var utan dess like hela vägen. Så otroligt naturkär en blir av sådana här vyer. Kom fram till byn lagom till att solen gick ner över trädtopparna.


Första morgonen vaknade jag ganska tidigt men solen gassade redan. Jag bestämde mig för att gå ut i morgonrock och se hur Pokémon-utbudet var. Det var noll. Men byn dansade i solsken, jag hälsade på mina favorithus, doppade tårna i älven och hittade en famn rabarber som fick bli chutney senare under dagen.


Sen åt jag lunch med mamma innan vi utflyktade till Bjurholm en mil bort, vi gick på graven och Bolis, mamma köpte en stock snus och jag hittade lite Pokémons och slog ett gym, samt fick välja några karameller.


Jag såg ut så här ungefär hela helgen, med noll smink, rufsigt hår och hängselbyxor.


Och månen var stor och rund.


Dagen där och på tog mamma och jag dramaten och gick till byns Icabutik. Jag drog och mamma plockade blommor. Denna typ av vägar är goals.


Den dagen kom min bror Aron och hans tjeja Malin, samt hennes mamma. Vi spelade monopol, Aron och jag försökte pakta och var fullständigt odrägliga, men Malin vann ändå.


Pappa och jag pausade med sockerdricka i skuggan när dagarna blev för varma.


Jag gick till favorithuset igen. Detta är alltså mamma och pappas också, men de bor inte i det. Helst vill jag köpa det av dem och göra det så fint. Men det är svårt, 70 mil bort, utan körkort och allt sådant. Men en dag kanske.


Jag gick i alla fall in i huset och skruvade ned denna hatthylla och tog med mig, mycket finare än den jag har i Stockholm, och med en ny kan jag tapetsera om hallen innan jag sätter upp den.


Sen var det söndag och avfärdsdag, jag sa hejdå till alla fina rum. Som detta soliga.


Och den gigantiska tavlan från församlingsgården som lade ner.


Ute hos mig snurrade Rumors av Fleetwood Mac och pianot ville helst följa med hem.


Det var soligt och välstädat i varje vrå, så att jag blir glad nästa år när jag kommer tillbaka. älskar alla mönster och färger.


Jag låg på sängen, drack kaffe och läste en bok tills tåget skulle gå.


Sminkade mig och kammade mig för första gången, men hängslorna fick hänga kvar.


Det var den 24 juli och nästan 30 grader varmt i den lilla byn i Bästerbotten <3


Sen gick tåget. Med byte i Sundsvall och genom romantiska åkrar, tåg är fan livet.


Och innan söndagen blev till måndag tog Stockholm emot mig på detta magiska vis. Bästa av två världar.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page