top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Vardag, vardag, vardag. Helg, helg, helg.

Det är en sjukt upptagen vecka just nu, därav radiotystnad. Men jag har samlat på mig en bunt bilder från början av hösten som jag tänkte att vi kunde titta på. Just nu är jag i en period där det känns som att alla dagar är skola och alla kvällar är helg, vilket i och för sig inte är helt osant, men kanske lite orimligt.

Vi börjar här, en oglammig morgon i september när jag vaknade med surt humör och smink från gårdagen kvar.

Men snart var jag pigg och ren igen. Blåblusen tyder på att det var måndag och oljemålning hela dagen, så jag fortsatte nog dock vara sur för jag tycker det är jättesvårt.

En kväll gick Karro, Kosmo och jag på releasefesten för Agnes Stubers Krukväxter för alla, vars Karros hem är med i, men efter en stund smet vi och fick ta en öl med Amanda på Indigo också.

Jag började ju rensa hela fruktansvärda bokhyllan också, vilket inte skett sedan inflytt. Denna kväll hade jag gett mig sjlv utegångsförbud och sorterade skivsinglarna efter genre och humör.

I skolan är det inte bara olja som gäller, nä, på fredagar har vi halvdagar i grafisk design. Vår första uppgift var att illustrera ett bilderboksuppslag. Vi fick en bunt verser och tanken var att det skulle bli en ABC-bok. Jag valde HasseÅTages Öl och var här precis i början.

Sedan blev det kväll och helg, och Amanda och jag spelade skivor på Debaser.

Olja och måndag igen. Vi jobbade med färgblandning och dubbla modeller. Fortfarande för svårt.

En annan morgon regnade det dock, det blir jag icke sur av pga gillar min gula regnjacka.

Det var onsdag och på schemat stod perspektivteckning och kroki. Vilket började med att sitta på golvet, rita en hög med stolar, dricka kaffe och prata med min skolbästis Erik.

Efter skolan hämtade jag bokpaket, köpte mjöl och soppinnehåll och cyklade hem. Något bröd orkade jag inte baka just då, men soppa blev det.

Torsdagen gjorde jag mig tjusig, jag skulle träffa Ann och Amanda nämligen.

Hemma var det också fint, och pianot nästan lyste i sin prakt.

Vi gick till Pop, som har kvällsöppet sista torsdagen varje månad. Jag köpte bland annat detta röda linne för kände plötsligt att det var exakt vad jag behövde? Sedan gick vi till Snotty och pratade ikapp livet.

Varannan halva av fredagarna har vi också grafik, vilket just nu innebär linoleumtryck. Senast jag gjorde det var i mellanstadiet och vi gjorde julkort. Jag var inte imponerad. Nu däremot, så roligt. Till denna vecka skulle vi ha tänkt ut ett tryck som var i flera steg. Så jag valde att göra skafferidelar och skrev dit om det var Kir eller röda bönor i paketen.

Sedan var det fredag och nya linnet åkte på, vi spelade på Cosmopolite och det var mycket roligare än som syns. Men jag skickade bild till Kajsa för att tvinga dit henne, då hjälper ledsna miner för hon kom!

Dagen därpå! Lördag! Jag hade ny grej nummer två från Pop på mig; Sgt. Pepper-ig klänning med trumpetärmar. Planen var Fasching och vi dansade till sent.

När jag kom hem mitt i natten kände jag att nej vet nån vad, nu sätter jag en deg.

Och på morgonen bakade jag ut degen som hade fått kalljäsa. Tiotio!

Sen gick dagarna, och det blev onsdag. Karro och hennes band spelade på Stampen så jag cyklade dit.

Karros Fredrik var också där, och vi blev kompis med två äldre män från Leeds. De tyckte Karro var lika bra som vi.

Hon sjöng goa bitar hela kvällen, och jag stannade lite för sent.

Dagen därpå var det föreläsning i konsthistoria och det krävdes både kaffe, jeansväst och Flaming Sideburns-tisha för att jag skulle klara av dagen.

Men när jag kom hem låg denna pärla i brevlådan, signerad och allt. Tog ett bad och påbörjade mycket spännande läsning, skall berätta mer sen!

Sedan blev det fredag – igen! Hästpojken spelade på Debaser!

Amanda hade åkt ifrån mig, så jag gick dit med min blivande nya bästis Erik. Som synes hade vi mest kul.

Hästpojkarna var mycket bra också!

Måndag igen, blåkläder och oljemålning. Fodrad väst är numer uniform flera dagar i veckan. Mycket praktiskt plagg.

Här är min lilla skola, helt klart sötaste jag gått på.

❤️ Basis! ❤️ Tänk vad extra supergulligt huset kommer vara i full snö?! ?

Onsdag igen! Åsa och Anna hade klubb så jag kammade håret och mascarade fransarna.

Dagen därpå var dock busy, med start i konsthistoria, så jag stannade inte ute länge. Medhavd frukost piggade upp!

Resten av dagen färglade jag min illustration, och på fredagsmorgonen såg det ut såhär. Färgschema var bestämt på förhand och jag försökte mig på täckande akryl.

Firade att jag var klar, illisen inscannad och texten pålagd, med att äta lunch på 44:an. Är glasen små tar jag två direkt.

Resten av skoldagen var det grafik och jag åt Marianne och pysslade med ett tröjtryck jag ska göra.

Sen blev det fredagskväll och jag och Amanda spelade på Debaser igen! Jag spelade favoritlåtar som Cecilia.

Stämningen var glad!

Inte konstigt, för på scen stod Maja Francis och blev gästad av First Aid Kit!

På lördagen vaknade jag både tidigt och pigg, och tog in det sjuka i att det var 18 år sedan Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig Göteborg kom ut.

Sen gick jag ut på ärenden, med final på Bleck där det var loppis.

På kvällen var jag tillbaka på 44:an för Kapsylenfest. Efter en lång kö för att komma in, för alla ville fira, så spelade Moneybrother.

Huset är så sjukt stort och det känns som att vi inte ens hann hitta alla barer eller scener. Men här hamnade vi ofta, de hade bäst musik och kortast toakö.

Någon gång runt ett hade vi redan kalasat i nästan fem timmar och Amanda och jag pausade med jamaicansk gryta.

Någon kvart senare fann vi oss längst fram medan Howlin’ Pelle sjöng i en stressande varm tjocktröja. Så rolig fest, ville aldrig gå hem och gjorde det inte heller förrän vid fem.

I dag är det fredag, och inte en enda spelning är inbokad – vilket känns skönt. Därför tänkte jag fylla helgen med födelsedagskalas, en ny tatuering och allmänt glatt humör!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page