top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Vad ska vi ta vägen?

Ja, ni vet ju, hur det ser ut, känns och hur landet ligger nu. Allt stängs ner, läggs av, bokas om, skjuts upp eller faller sönder. Piss är vad det är. Och tråkigt får en. På bibblan där jag jobbar ekar det tyst. Jag har redan rensat och städat ca 80% av hemmet från golv till tak, och snart börjar jag klättra på väggarna. Så. Här kommer lite tips på vad en kan ta sig för tills det hela reder upp sig lite.

49412309._UY1024_SS1024_

Annika Norlin bokdebuterar med novellsamlingen Jag ser allt du gör. Boken kommer ut idag och med tanke på de fantastiska texter hon skriver som Säkert! och Hello Saferide är jag övertygad om att den är strålande. Själv förhandsbeställde jag ett ex för några veckor sedan, så så fort den landar i brevlådan skall den lusläsas.


Jag älskar att baka bröd, och Fredde gillar att brygga öl, så jag har länge tänkt att surdeg vore något för oss att fastna i. Hittade denna ljuvliga video med en mycket pedagogisk irländare igår, och ikväll tänker jag starta degen.

998998645

En ska inte förakta ett riktigt gött spel att distrahera sig själv med i tid av kris. Själv jobbar jag tre olika. Hemma på datorn blir det Sims4, som för övrigt är på rea nu, hem till Fredde köpte vi i julas Spyro The Dragon och på mobilen spelar jag Mario Kart Tour som släpptes för några veckor sedan. Nya banor släpps varje dag och det är mycket beroendeframkallande.

Viddla film-min

Netflix och HBO i all ära, men för den som vill se över sin ekonomi i denna tid av nöd kan jag varmt rekommendera Viddla! Viddla är en streamad filmtjänst där en får låna filmer med sitt bibliotekskort, helt gratis, och dessutom känns urvalet mycket mer kurerat än kommersiella streamingtjänster. Lite beroende på var du har lånekort kanske du får välja Cineasterna istället, en tjänst som funkar precis lika bra! Eller så gör du som jag och har lånekort på flera ställen och kan använda båda. Även ljudböcker är mys, och har du lånekort laddar du bara ner appen Biblio och lyssnar loss!

DC2476C5-892A-4978-BDF6-F20714553D3B

Och sist men inte minst, det är ett ypperligt tillfälle att ta tag i den där grejen du alltid velat lära dig. Själv tänkte jag äntligen lära mig sticka vantar och kanske slå upp en franskabok igen, jag har dammat av några gamla handskriftböcker och packat i väskan för att ha hemma hos Fredde. På ett eller annat sätt ska vi få tiden att gå ändå. Håll ut!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page