top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Vad gör jag nu för tiden? Varför hör jag aldrig av mig?

Jo men hörni. Jag har ju nytt jobb! För den som inte vet har jag jobbat med böcker och text på ett eller annat sätt i massor av år. På bokförlag, på dagstidning, som fastanställd, som frilans, som vikarie, som bibliotekarie. Jag har prövat på det mesta. Varit redaktör, korrekturläsare, lektör, konsultat, jobbat med lättläst och faktaböcker, med marknad och som skribent, recensent. Listan kan göras lång. Hösten 2019 började jag jobba som timvickis som bibliotekarie. Det funkade fint! Jag kombinerade det med diverse frilans uppdrag och det var ju på den tiden en fortfarande fick DJ:a, vilket jag gjorde nästan varje helg. Men så kom ju corona. Ni vet.

Och biblioteken stängde. Så jag började hoppa runt på olika skolbibliotek som vikarie istället. Det gick väl an, men även om jag föredrar barn- och ungdomslitteratur så var kanske barn och ungdomarna alltid mina favoriter. Men så låg det en deltidstjänst ute på ett förlag, som marknadsansvarig. Och även om jag verkligen gillat att vara obunden så kan vikten av fast tjänst inte underskattas så här i kristid. Så jag sökte jobbet. Och fick det! Så just nu jobbar jag tre dagar i veckan på ett bokförlag som ger ut blandat vuxen och barnlitteratur. Det är fint!

Övriga dagar då? Jo, men det är detsamma som innan. Jag frilansar fortfarande för olika bokförlag, just nu översätter jag två barnböcker som ska ut i höst, konsultar lite, korrekturläser lite och redaktörar en del. Och så recenserar jag barnböcker i finska tidningar. En salig blandning med andra ord!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page