top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Världens största loppis.

Vilken lång helg det har varit! Jag har hunnit med så himla mycket, första dagen av ledigt spenderade jag sovandes med förkylning, men efter det så. Det mesta hemma är packat, jag har druckit öl i solnedgången på Seaside, gått på dagsfest, ätit på Boqerian, träffat gamla kompisar och frilansjobbat. Gårdagen spenderade jag däremot på Solvalla, mamma ville på utflykt och det var loppis där. Ett försök att slå världsrekord i störst loppis, som jag tror att de slog i lördags? Det var varmt och stort och en del fynd kom jag hem med. Vi tar en kik.

Processed with VSCO with c1 preset

Detta är vad jag kom hem med. Allt detta kostade svindlande 158 kr. En pizza och en öl knappt.

Processed with VSCO with c1 preset

Det första fyndet var en salladsskål för 10 kr, tung och härlig, tror det kan vara Orrefors. Sedan hittade jag ett Dior nagellack i färgen Fig och en visbok med sånger av bland annat Lennart Hellsing. Och det gulsvarta mjuka är en klänning från H&M som längtar efter höstlöv.

Processed with VSCO with c1 preset

Sedan hittade jag ett brunt teaklock för en liten peng som känns bra att ha när rätt lock kommer. Och partiet med Granita-porslin från Rörstrand av Marianne Westman blev mitt fyndigaste fynd, åtta delar, alla i perfekt skick för makalösa 40 kr. Tänker mig att de är toppen för både tacos och tapas och blir fina på julbord.

Ett efterlängtat fynd blev också Pelle Snygg och barnen i Snaskeby av Ottilia Adelborg, den är en riktig klassiker och jag har sökt efter den i flera år. Det blev även ett par dalmatinermönstrade skor i creepers-modell, inte i läder utan i gummi :O I kid you not! Italiensk gummi känns ju som en succé. Kanske inte supernödvändiga men kunde inte låta bli för en tjuga.

Processed with VSCO with c1 preset

Jag hittade även en del till böcker, de flesta kostade en krona och några kostade fem, det fick bli Tio vilda hästar av Grethe Rottböll, Ta fast Fabian av Jan Lööf, Gittan gömmer bort sig av Pija Lindenbaum, Konstiga djur av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore, Karina Eriksson Wärns Skönhetsbibeln samt Vivi Edströms Astrid Lindgren – vildtoring och lägereld som blir perfekt när jag ska plugga Astrid Lindgren-kursen i sommar.

Vad har ni fyllt er helg med?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page