top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Världboksdagen. Den som äger en …


Jag kan promenera med Harry, Hermione och Ron på Hogwarts skolgård. Jag kan besöka den hemliga trädgården och förfäras över Marys uppförande. Jag kan byta trädgården mot en öken och dricka kaffe med Ture och Omar i den gassande solen. Jag titta på maneter istället med Kapten Nemo.

Jag behöver ingen trädgård. Jag behöver inget stort rum eller ett gigantiskt hus. Även om jag inte skulle tacka nej. Det jag behöver är mina böcker. Precis som på bilden är det inte mycket mer än en bra bok och en fotogenlampa i det kralaste av landskap som behövs.

Vi har alla de där böckerna som vi inte kan sluta läsa. Som inte går att lägga ned fastän det börjar ljusna ute och man inte sovit ännu. Som man stannar hemma från jobbet eller skolan för att få läsa klart. Det är då man är Eremiten. Och det är då det är som allra bäst. När man inte längre sitter i sina stökiga lakan eller sin knöliga fåtölj eller på en buss full av folk, när man istället är precis där. Alla böcker kommer inte vara då, ingen människa skulle kunna göra något annat än att läsa då. Men idag som är en dag vigd åt böckerna hoppas jag att ni alla får läsa något sådant, något som är riktigt, riktigt bra.


Detta inlägg är en del av en bloggstafett för att fira Världsbokdagen.


Läs mer om stafetten hos följande bloggare:


och dagarna går…Ariels BokhyllaEli läser och skriverCan’t sleep, must readFiktiviteterBöcker böcker böckerMarias Bokbloggthe curious case of the booksTidnings Ida, Talk nerdy to meBokform,Boklesebloggen minBokomatenTvå träd i en bokskogMimmimaries böcker och annatInreda med böckerHavsdjupens salCiccis BokbloggBöcker etc.LingonhjärtaLyrans NoblesserOrd och inga visor,En full bokhylla är en rikedomenligt O

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page