top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Välkommen till den här världen!

Hej! Vad roligt att ni är här! Ni är ganska många som hittat hit från Sandras blogg <3, så kul! Jag tänkte att det kräver att jag presenterar mig lite. Vad jag gör, gjort och gillar, såntdär viktigt helt enkelt.

I just detta nu är jag i Marbella, i min svägerskas pappas hus. Min pappa fyller 70 snart, så jag, mina bröder och deras sambosar, och mamma och pappa, har åkt hit ett par dag för att fira. Jag har en svart panter på min baddräkt och läser Niklas Mesaros debutroman Sjöhästar vid poolkanten, hittills är den rakt igenom träffsäker och har ett fantastiskt språk. Tänkte skriva utförligare om den här eller på min Instagram när jag läst färdigt. Där heter jag också @rastlosheten för övrigt, om en vill följa.

Boken fick jag med mig hem i torsdags, när jag var på bokfrukost hos Rabén och Sjögren. Jag jobbar nämligen med barn- och ungdomsböcker. Detta efter en kandidat i litteraturvetenskap och en magister i förlagskunskap. Jag jobbade mitt första år efter examen på Bokförlaget Opal, sedan två år som korrekturläsare på röda tidningen ETC och just nu jobbar jag halvtid i Junibackens bokhandel. Medan jag gör det så frilansar jag massor, som korrekturläsare, lektör, och redaktör, främst för barn- och ungdomsböcker men även lite för lite politisk facklitteratur och så. Sedan är jag även ideell redaktör för tidningen Popmani och brukar ibland skriva lite saker, som ofta också har med böcker och politik att göra. Mina favoritförfattare är Tove Jansson och Ray Bradbury och jag gillar intersektionell feministisk klasskamp. Rödrosa politik helt enkelt. Och grön. Som maten jag äter, den är oftast helt vegansk.

När jag inte frilansar eller är på Junibacken brukar jag DJ:a en hel del. För ett år sedan startade jag, Amanda och Annika en DJ-trio som heter Toppar&Dalar. På detta år har vi spelat över 40 gånger, nästan en gång i veckan, vi brukar tillexempel spela på Debaser och Södra teatern, har spelat för Popaganda och Feministiskt initiativ och på midsommar spelar vi på festivalen Den bästa sommaren.

Jag gillar 70-talsrock, 60-tals soul, melodiös punk och norrländsk pop från när som helst. Men också progg och vanlig indiepop. Min oftaste favoritlåt är Simon&Garfunkels Cecilia, men denna spellista är fylld med sådant jag gillat länge. Till kläder gillar jag 70-tal, utsvängda jeans, tar fransvästar när det är dags att gå på möten och är ständigt på jakt efter byxdräkter. I förra veckan fick jag äntligen hem den perfekta jeansdräkten efter flera års längt. Nästan allt hemma hos mig är loppisfynd, vintage eller från Tradera. Högst upp på önskelistan just nu är en påfågelfåtölj i rotting och en Hans-Agne-franslampa. En gulligare sängram skulle heller inte skada. Bor gör jag för övrigt i Stockholm, på Danviksklippan i en etta, dit flyttade jag genom att byta min två i Norrtälje för snart två år sedan, i ett triangelbyte. Egentligen kommer jag dock från Norrland, Västerbotten närmare bestämt. Där har jag en liten stuga på mina föräldrars gård och när jag åker dit i sommar får ni följa med. Förra sommaren kom Karoline, som jag lärt känns via bloggen – men som visade sig ha vuxit upp bara någon timma ifrån mig, dit på besök och det hela var förbannat fint. Nu är det dock dags att hacka sangria och börja grilla, och i morgon vankas vintage marknad!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page