top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Utflykt till Naturhistoriska.


I onsdags slutade jag jobbar klockan 12.00 och hade en date inbokad. Jag och Kajsa skulle gå på Naturhistoriska Riksmuseet nu när det blivit gratis. (Jag kan inte bestämma vad jag tycker om detta, dels känner jag hurra för att fler får tillgång till kulturen, samtidigt känner jag att bu för att även de som bor utan tillgänglighet till museerna också betalar med sin skatt för dem, samtidigt hoppas jag att det kanske startar en dialog om varför vi inte har några statliga museum norr om Uppsala. Hur tänker ni?) Vi började med medhavd matsäck i matsäckrummet, pga. fortfarande superpanka därav gratiskultur, sedan gick vi runt bland samlingarna. Jag gillade skeletten bäst, de håriga djuren (förutom älg och varg) och vattendjuren sämst. Fick många fler obehagskänslor än sist jag var där för kanske fem år sedan. Kajsa var mest förtjust i ädelsternarnar, och det kan en väl förstå. Gillade också Hogwartsstämningen i arkitekturen, och den stora, stora 3 000 år gamla trädstammen. En bra utflykt ändå!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page