• Clara Kron

Twilightsagan – den officiella


Författare: Stephenie Meyer

Förlag: B.Wahlströms

Utgivningsår: 2011

Sidantal: 559

Betyg: 2/5

Resensions-ex: Ja

Som det antyds av undertitlen en guide. Det börjar med en hemskt lång intervju mellan Stephanie och en annan författare som jag aldrig hört talas om. Den växlar mellan att de självömkar av att de har dåligt självförtroende, inte tycker om att vara officiella personer, och att de är fantastiska som både kan skriva och vara mammor samtidigt och sedan blir det lite namedroppning från den andra författaren med hennes egna verk och till slut lite ryggdumt. Intervjun gav mig inte så mycket. Jag är i största allmänhet inte förtjust i intervjuer där frågor och svar är utskrivna som ett protokoll. Jag har inte så stort intresse av intervjuaren att jag måste veta precis hur den formulerar frågorna.

Sedan följer en vampyr och varulvsgenomskärning så att säga. Hur den funkar, vad den är gjord av och hur den förvandlas och så vidare. Inga större nyheter där då det mesta framgått i orginalböckerna. Och sen är det fakta om varenda vampyr och varulv och människa ifrån alla fem böckerna, Bree Tanners andra liv inräknad. En del var redan välkänt och därför inte så intressant men när jag kom till de vampyrer som inte berättat sitt livs historia redan blev det lite roligare. Däremot märkte jag att det tydligen var svårare att hitta på ordentliga födelseår till indianerana än det var till resten av karaktärerna vilket jag fann märkligt.

Och efter det var det lite fanart, borttagna scener och omslagsbilder från världen över. Och en inspirationslista över musik Meyer lyssnat till. Och jag känner lite jaha så här i efterhand. Det mesta boken gjorde var att jag ville läsa om böckerna. Trots att jag inte är ett jättefan. Men denna bok i sig vet jag inte om jag verkligen hade behövt läsa. Visst, vissa saker var roliga att veta och jag gillar ju när man får bakgrunds fakta. Men jag känner att denna bok är mer gjord för ett ordentligt fan, som har afficher på väggen och så vidare. Och det är inte jag. Men jag tycker också det är synd, för jag trodde att denna skulle vara något mer.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla