top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Triss i engelska.


(Denna bild fick jag fram när jag googlade vintage english lady, som jag givetvis tyckte skulle pryda detta inlägg…)

Jag är med på Lyrans tematrio även denna vecka, och nu vill hon ha tips på bra engelskspråkig litteratur.

1. Winnie the Poo av A.A. Milne har jag alltid ansett gör sig allra bäst på engelska, den är fantastiskt mycket roligare även om översättningen av Brita af Geijerstam på intet vis är det minsta dålig. Och det är väldigt bra böcker också, slår Disneyversionerna med hästlängder.

2. Många som läst Harry Potterböckerna men inte varit lika handfallna som mig verkar dock ha missat J.K. Rowlings Tales of Beedle the Bard som hon skrev efter sjunde boken, det är den bok Dumbledore testamenterar till Hermione. Heller översattes den aldrig till svenska och måste därför läsas på engelska, men detta görs roat och smärtfritt.

3. Och sist men inte minst anser jag också att A study in Scarlet av sir Arthus Conan Doyle passar bra, deckare, klassiker, engelskspråkig! Allt man kan önska sig!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page