top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Top Ten Tuesday; Bokliga minnen.

Jag är sjuk idag och inspirationen är verkligen på noll. Att ens försöka läsa något svårare än Isfolket går emot och tanken på att jag skall behöva få i mig någon form av middag också är kämpig så det förslår. Så jag fördriver tiden med en enkät. Top Ten Tuesday har jag bland annat sett på Beas Bokhylla men kommer från The Broke and the Bookish. Varje tisdag skall man lista tio saker inom en kategori eller fråga eller liknande. Denna vecka handlar det om top tio bokliga minnen eller Bookish memories som det kallas hos TBATB.

Top Ten Best Bookish Memories (waiting in line for a new release, meeting an author, or some sort of great experience with a particular book that was unlike others)

1. Tyvärr är tiden förbi men att invänta nya Harry Potter böckerna och sedan få gå till en midnattsöppen bokhandel för att köpa nya boken var verkligen magiskt. Sedan att antingen spela sjuk och stanna hemma och läsa eller att bara veta att när jag kommer hem från skolan väntar den på mig där slog det mesta.

2. På Kontrast i höstas hade jag nöjet att prata med Kelly Link medan hon signerade två av sina böcker till mig. Vid samma konvent såg jag även John-Henri Holmberg och blev så svag i knäna att jag var tvungen att sätta mig ned och lugna mina nerver med en öl.

3. Bokbloggandet som sådant är fantastiskt och under dessa snart två år har så mycket hänt att det är helt otroligt att jag en gång tidigare började bokblogga och slutade kort där efter.

4. Även inväntandet på nästa Vampire Academy bok var fin, jag började läsa när tredje boken eller så hade kommit ut och sedermera hade jag tre böcker till att längta efter. Nu väntar jag spänt på tredje boken i spinn-off serien och även om förväntningarna inte är lika skyhöga längre, men förhoppningsvis höjs dem efter bok tre, så är det alltid spännande. Bara några dagar kvar nu!

5. Kurserna jag har läst i barnlitteratur har varit fantastiska, jag är alldeles star strucked på mina lärarinnor som är så sjukt kunniga i ämnet och nu när jag läser Tove Jansson – Mumin med mera håller min beundran verkligen på att kulminera.

6. På tal om Tove Jansson måste de gånger jag hittade böckerna Alice i Underlandet och Bilbo, som hon illustreras, nämnas. Att ha gått och längtat efter de böckerna, veta att de inte finns i tryck längre, och sedan hitta dem på olika loppisar för en tia styck är i princip det mesta av fynd jag gjort. Samma sak med första utgåvan av Trollvinter. Skynda sig att betala innan någon förstår vilken skatt jag fått tag i.

7. Så fort det kommer något bokligt med posten. Speciellt när det är oväntat.

8. Ett par bokevenemang har jag hunnit med sedan bloggen startade och de har alla varit väldigt fina på sina olika sätt och ett mycket uppskattat avbrott i vardagen.

9. Att varje säsong få gå igenom förlagens kataloger och ögna igenom den kommande utgivningen och få se vad man skall längta efter.

10. Filmatiseringar av böcker, lyckade i olika grad, är alltid trevliga att gå på. Oavsett om det blev en hit eller inte så är det fint att få återbesöka en värld man har saknat i ett nytt medie.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page