top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Tio favoritförfattare, oavsett vad.

Dags för The Broke and the Bookishs tisdagslista igen. Denna tisdag skall vi lista vilka tio författare vi skulle köpa allt av oavsett genre eller ämne, helt enkelt för att det är favoritförfattarna.

1. J.K. Rowling. Inga konstigheter där eller hur? Rowling är nästan så självklar att hon inte ens behöver vara med på en sådan här lista men får givetvis vara med ändå så ingen tror att jag tvivlar.


images (1)

2. Ray Bradbury är min stora kärlek. Nu är han ju visserligen död och kommer inte skriva fler böcker, men jag köper ändå allting jag hittar av honom i fysisk bokhandel.

3. Suzanne Collins, nu har jag visserligen inte lagt mina händer på hennes Gregory-serie ännu, men så fort den kommer på svenska ska jag och framtida böcker lika så, även om Hungerspelen blir en svår sak att toppa.


13477883

4. Richelle Mead, hon hade visserligen ett par serier bakom VA som jag inte redan har läst ännu men det kan få ta tid. Däremot tänker jag direkt köpa Gameboard of Gods när den kommer ut i juni.

5. & 6. Jag kan inte riktigt skilja på det äkta paret Nicole Kraus och Jonathan Safran Foer men deras böcker köper jag alltid och väntar på böcker lika fantastiska som deras storhetsverk; Kärlekens historia och Extremt högt och otroligt nära.


the book thief

7. Markus Zusaks Boktjuven fann jag helt otrolig, så mina förväntningar på Bridge of Clay, vars realeasedatum hela tiden skjuts upp, är skyhöga och den kommer bli min direkt.

8. Gail Carriger har jag ju som tidigare idag sagt bestämt mig för att satsa på. Själlös-serien väntar jag i sakta mak in på svenska men efter hand kommer jag nog köpa hennes böcker på engelska om det inte visar sig att det ålderdomliga språket är för svårt.


tumblr_l235624vt81qbwzeqo1_400

9. Kate DiCamillo tog mig med storm med boken om Edward Tulane och sedan dess köper jag direkt hennes böcker så fort det kommer till svenska, hittills är den enda som gjort mig lite besviken den om Winn-Dixie.

10. Jakob Wegelius, min one true love när det kommer till svenska barnböcker. Jag har alla hans böcker och väntar spänt på nästa, tråkigt nog kommer den tidigast 2014.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page