top of page
  • Skribentens bildClara Kron

The secret life of a bookoholic.

Nu är det faktiskt så illa att jag är sjuk. Jag blir ALDRIG sjuk! Aldrig! Jag avskyr att vara sjuk. Jag vill göra saker hela tiden och vill jag för en gångs skull bara ligga och slappa, så skall det vara självvalt, annars tappar det helt sin tjusning. Nåväl, efter tre dagar av feber och kvidande och att släpa sig upp till skolan i alla fall, för vi har så få lektioner i Barnlitteratur och estetik så kvicknade jag till lite nu och tänkte visa mina senaste bokfynd. Och jag är väl medveten om att det inte ser bra ut i förhållande till hur jag har läst i år.


I förra veckan fyndade jag fyra böcker på Röda Korset för två kronor styck, Betrayed och Marked av P.C. Cast, som jag försökte läsa förut men som verkligen inte gick hem, men jag tänker att de kanske går bättre på engelska. Irish Fairy Tales av Joseph Jacobs, jag kan ju inte gå ifrån en sagosamling… Och sist och minst Tio Noveller av Douglas Coupland som jag ju skrev om förra veckan.


Sen kom mitt efterlängtade, första någonsin, paket från Bokus. Det innehöll Brave New Love med Paula Guran som redaktör och jag började läsa den idag och den verkar mycket lovande. Sedan var det Across the Universe av Beth Revis som jag länge sneglat på. Cinder av Marissa Meyer och Warm Bodies av Isaac Marion, robotar och zombier är fortfarande relativt okänt vatten för mig men jag tror på dessa. Jag kommer nog inte beställa från Bokus mer, Brave New Love hade ett märke på framsidan, som om ett klistermärke blivit bortdraget och det yttersta lackade laget flagnat med, det tog hemskt lång tid, och min reabeställning, som inte kommit än, som från början var sex böcker, blev degraderad till endast två för tydligen var böckerna slut. Då hör till saken att det knappast var de mest åtråvärda böckerna och jag beställde knappt ens en timma efter att förhandsbokningen inletts.


Nåväl, från Adlibris bokrea kom idag Var är Alaska av John Green som jag redan läst men inte fått lika svindlande upplevelse av som alla andra verkar haft så jag tänkte ge den en ny chans. Den döda älskarinnan av Théophile Gautier som jag inte vet något alls om men för 20 kronor verkade det helt klart värt det. Fantasin till makten av Ronny Ambjörn som jag tänker kommer vara bra att ha den med. Och så den underbart vacker inbundna I Avgrunden av H.G Wells, ett väldigt viktigt inlägg till SciFi-hyllan.


Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeldt som jag ännu inte har läst men som jag hoppas gråta floder till. Det förtrollade urverket av Philip Pullman, världens kortaste beskrivning på adlibris men jag blev helt fångad. Kokbok för kannibaler från Kängru förlag, bara för att jag inte kunde låta bli. Mammas bok, för mamman som är bäst på allt av Alison Maloney, jag har inga som helst planer på att bli mamma någonsin, men jag älskar den här typen av böcker ändå.


Jaha… här kom bilden på sniskan, min riktiga kamera är fortfarande på semester och jag har feber så jag tänker inte ens försöka göra något åt saken. Nå. Dracula i serieformat illustrerad av Ben Caldwell, alltid bra att ha. The Bride Farewell av Meg Rosoff, hemskt mycket wild card men man vet ju aldrig! Och så de fyra första böckerna i Vampire Diaries serien i två dubbelpocket av L.J. Smith, försökte mig på dem för ett tag sen också och var halv förtjust men jag kunde inte låta bli.

Det var alla böcker för nu… 20 stycken blev det visst, 22 om man räknar med dubbelböckerna. Men jag är sjuk! Jag förtjänar det här!

#acrosstheuniverse #irishfairytales #josephjacobs #warmbodies

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page