top of page
  • Skribentens bildClara Kron

The rules have changed. True power is held by the person who possesses the largest bookshelf, not gu


Bara någon halvtimma efter att jag kom hem från dagens ventilering, blöt och hängig av regn, slask och snö, ringde det på dörren. Med tunga ben gick jag ned för trappan och öppnade dörren, där stod min pappa, och han hade en present till mig: en till bokhylla!

Jag har i skrivande stund fem överfyllda ordinare Billybokhyllor och en, lite mindre överfylld, Billyhörnbokhylla. Jag har ingen plats för smågrunkor och andra riktiga saker om ni förstår vad jag menar, de har trängts in ovanpå och bakom böcker mest. Och en del är fortfarande nedpackade. TANKEN var att dessa skulle få husera en helt egen hylla. Tanken… Men då frågar jag mig själv? Är jag verkligen den typ av människa som har en ”prydnadshylla”, när man istället kan ha en favoritboksbokhylla?

Åh dessa kval. Jag har legat i min säng och stirrat på hyllan i två timmar snart, inte velat börja fylla den för att sedan ångra mig direkt. Men hur länge som helst kan ju inte en hylla få stå tom.

Jag ger mig själv två timmar. Klockan 20.00 (ungefär) får vi se vad jag har åstadkommit med detta nya kärleksbarn.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page