top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Tematrio, vampyrer och övernaturliga varelser.

Det var ett tag sedan nu men jag kunde inte låta bli att vara med på Lyrans tematrio denna vecka som handlar om vampyrer och övernaturliga varelser. Jag har läst igenom de som redan länkat till Lyran och märkte snopet, men inte helt oväntat att mina val redan fanns representerade. Jaha. Så därför tänkte jag tipsa om dels böcker jag inte redan läst men ser fram emot att läsa och sådana som inte redan finns representerade.


1. Nattpatrullen av Sergej Lukjanenko och Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij som båda utspelar sig i Moskva, mitt hjärta har ju alltid bankat hårt för Ryssland av någon anledning jag sällan förstår. Det är mycket övernaturligt och böckerna har verkligen blivit succéer både i sina hemland och i resten av världen.


2. Ologi-böckerna. Vampyrologi av Templar, Drakologi och Monsterologi av Dugald A. Steer. Jag fullkomligt älskar påhittade faktaböcker och nu senast kom Alienologi av Dugald A. Steer ut och det blir en given julklappsönskning.


3. Den oändliga historien av Michael Ende. En gammal klassiker som verkligen håller än. Det finns faktiskt vampyrer med i boken även om de inte har någon större roll att tala om, men alla möjliga andra övernaturliga väsen finns också med, med större eller mindre roller.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page