top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Tematrio, om mitt flickrum, mina böcker och mig.

Idag är jag inte sjuk längre. Jag vägrar helt enkelt. Så när jag vaknade klev jag upp, duschade av sjukan och tvättade och renbäddade sängen, vädrade och ställde i ordning så det skulle vara fint. Sedan har jag sökt jobb och sökt jobb. Kan inte förstå att arbetsgivarna inte slåss om mig då jag uppenbarligen både är huslig och tycker om böcker. Det är något ruttet på gång i Sverige. Nåväl, nog om det. Lyrans senaste tematrio var att man skulle berätta tre saker om sig själv som inte har med böcker att göra. Vilket jag tänkte göra, men jag tänkte också visa hur mitt rum ser ut, och där är det en hel del böcker, men det går att bortse ifrån om man hemskt gärna måste. Vi börjar med rummet.

Så till trion.

1. Jag spelar i ett band, också en trio för den delen. Vi är inte alls duktiga, men vi är roliga och sjunger mest om misslyckade en gångsligg och otrohetsaffärer. På vers med trallvänligmelodi dock, så det är inte så hemskt som det låter. Vi heter Kuttra7 för det kändes som om Magnus Uggla skulle bli stolt då. Inte för att han är en direkt influens men han var ju hemskt bra de tidiga åren i alla fall. Nu har vi tyvärr en paus då bandmedlem #3 bestämde sig för att segla jorden runt.

2. Förutom att lära mig själv spela piano när det skulle startas band har jag även lärt mig själv att sy. Vilket, precis som med pianospelandet, resulterar i att det inte blir helt perfekt. Helst skall man inte alls titta på avigsidan av kläderna jag syr. Men oftast går det till så att jag köper en shysst gardin eller liknande på en loppis som sedan får förvandlas till en klänning. Jag sydde ett par shorts (eller korts som man säger i min hemby) en gång också, fastän fickorna blev ovanligt lyckade tänker jag aldrig göra om det, tog alldeles för lång tid. Jag gillar när man kan börja sy en klänning på förmiddagen och sedan ha på sig den samma kväll.

3. Svårt mycket svårt. Jo. Helgerna ni vet, när jag inte bloggar så mycket. Då har jag fullt upp. Jag träffar alla mina grabbiga kompisar som alla är riktiga musiker, mycket riktigare än mitt band i alla fall. Och vi dricker öl och dansar och stannar ute sent. Ibland är flickvänner av olika slag också med. Sedan är det lördag och söndag, då brukar dom vilja sova ut eller äta obehaglig skräpmat, något jag inte gör jag är en stark förespråkare av hemlagad mat, så medan de gör det roar jag mig med loppmarknader och kanske lyckas pressa in ett blogginlägg eller två.

Det var ungefär vad jag hade att säga just nu.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page