top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Tävlingar för skrivande personer.

Sommaren är i full flärd och för många innebär det också ledighet. Perfekt tillfälle att ta sig an det där skrivprojektet en alltid drömt om. Jag har därför samlat ihop ett antal skrivtävlingar, så passa på!

Alfabetas bilderbokstävling Castorpriset går av stapeln vartannat år, och bland tidigare vinnare finns tillexempel Tio gorillor av Lidia Blomgren och Vi smular, vi härmar en gök av Lina Ekdahl och Emma Hanquist. Tävlingen riktar sig till alla, men skiss på samtliga uppslag och omslag + tre färgsatta uppslag krävs. Vinnaren får sin bok utgiven av Alfabeta. Deadline 1 oktober.

Tidningen Skriva håller som vanligt i ett par tävlingar, en novelltävling och bildtävling som i varje nummer. Nu är dock tid för deras stora sommartävling i samarbete med Vulkan, där vinstsumman är 10 000 kr. Deadline 24 augusti.

För unga bosatta i Östergötland eller Tranås håller Unga berättar en novelltävling. Maxlängd är fem a4 och en måste vara mellan 16–30 år gammal. Deadline 20 augusti.

Fina Novellix håller även de i en novelltävling, denna för dig upp till 26 år. Skriv en novell och få bokkontrakt med Novellix och biljetter till Bokmässan. Deadline 30 juni.

Friskvårdsmagasinet håller även de i en skrivtävling, med temat ”återerövra kroppen”. En vinner publicering i magasinet samt en kurs hos Axelsons. Deadline 10 juli.

För dig som går i klass åtta har Novellix även en liten novelltävling, där vinnaren blir publicerad i en bok som delas ut till ens klass. Deadline 30 juni.

Du som är mellan 16–20 år gammal ska såklart passa på att skicka in till Lilla Augustpriset också, som verkligen är en plantskola för författare. Bland tidigare nominerade och vinnare finns tillexempel Amanda Svensson och Ester Roxberg. Deadline 4 september.

Om en är uppsalastudent så håller Ergos i en novelltävling med temat skräck, vinnaren får ett presentkort på 2 000 kr till Studentbokhandeln. Deadline 7 augusti.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page