top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Step into my office, baby.

-Kontorslåt-

Häromdagen fick jag en liten teakskänk som rymmer pärmar, sladdar, stora ritblock och egentligen allt som är för stort, för fult eller för i vägen. Vilket betyder att jag äntligen har kunnat göra i ordning på kontoret. Vi tar en titt.


I somras köpte jag ju en PS sekretär, egentligen från Ikea, men jag köpte den på Blocket för mindre än halva priset. Stommen var orange, men efter några timmar och ganska många svordomar så var den svart istället.

Skivan är utfällbar, vilket är kanoners när en vill gömma jobbet och göra helg istället. Här har jag fått hem en bunt böcker som är så himla bra, viktiga och fina. Jag är särskilt peppad på Vår PippiVår Vang.

Och som vanligt fyller jag i viktiga saker i min Frankies kalender, nästa års är resan bestämd. Etuiet där uppe är det bästa som hänt mig när jag väl kom på vad jag kunde använda det till. Sjukt smidigt med ett litet portabelt kontor, till och med skrivblock får plats.

Här är några av mina mest inspirerande och peppiga jobbrelaterade böcker. Alla är helt smockade av kunskap. Kan göra ett ordentligt inlägg om dem och några ytterligare jag rekommenderar senare, men är ni sugen redan nu att läsa mer så är de följande: Svensk illustrationRed. bl.a. Sara Teleman. Contemporary swedish illustrators. Rapport!Lotta Kühlhorn. 100 great children’s picture booksMartin Salisbury. ABC å allt om DNina Ulmaja. Edward Gorey His book cover art & designSteven Heller. Bilderboksretro 60-talSusanna Hellsing & Lisa Bjärbo. Bilderboksretro 70-talSusanna Hellsin & Lisa Bjärbo. GenierMoa Gammel. Så gör jagBodil Malmsten. Swedish illustrators and graphic designers 2015. En fanfar för bilderboken!Red. bl.a. Ulla Rhedin. Bilderboken på väg mot en teoriUlla Rhedin. Meningen med hela skitenNina Åkestam.

Processed with VSCO with c1 preset

Och på toppen skulle en såklart kunna ha en snygg monstera eller så, men här är än så länge skrivböcker, lådor med viktiga hemligheter, nåldynor och färglösning. Det som saknas skulle nog vara en lampa och en anslagstavla, men annars är nog det här hemmakontoret så gott som färdigt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page