top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Sista måndagen i september.

Hej! Det är måndag, den sista i september. Typiskt stressig dag om en jobbar i bokbranschen. September överlag är en typiskt stressad månad också. Jag har en bunt tidningar att korra för ETC i början av veckan, massa frilansdeadlines att möta i mitten, lite spelning i morgon, internetfixdejt med Amanda och Karoline på onsdag,  och på torsdag tågar jag till Göteborg. Jag bestämde mig för att åka till Bokmässan trots att de släpper in rasister. ETC har visserligen skapat ett jättefint alternativ med Bokmassan, för den som vill gå gratis och rassefritt. Men då jag främst jobbar med barn- och ungdomsboksförlag, och dessa inte är högrepresenterade på Massan, bestämde jag mig för att åka ändå. Träffa uppdragsgivare, gamla kurskamrater och kollegor jag kanske träffar en gång om året bara. Ska någon av er dit? Jag kommer fram tosdagskväll, ska mingla med Johanna överväger sedan Galagofesten där Vasas flora och fauna spelar, sedan mässa hela fredagen och så tågar jag hem igen vid 17.


Medan denna strida strömmen av deadlines hopar sig tänkte jag ta mig igenom veckan med Franska Trions nya skiva, Los Angeles, som släpptes i morse. Hittills har jag lyssnat på kanske fem låtar och gillar den mycket. Soundet ligger väldigt nära deras tidigare skiva Som ett spjut genom dagarnasom jag älskade. Snart blir september oktober och då ska jag ha tid för försakade ting. Som nöjesläsning, lagande av kläder och brödbak. Kanske till och med skogsutflykt med svampplock.

Nu ska jag koka kaffe och förbanna att brödet är slut, i morgon blir det utelivsguide som vanligt!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page