top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Sex helt nya grejor

Det händer inte ofta, men ibland köper jag något helt nytt! Nu har detta hänt, hela sex nya grejor har flyttat hem till mig. Jag tänkte att vi kunde ta en titt!

Först ut, jag tycker Monki har livets bästa trosor. Och tjusiga är de också! De släpper några par varje år och jag försöker köpa dem alla, för att fasa ut resten. Denna gång var det dessa magiskt fina, med blommor och blad! Jag slog till på bh:n också, för festlighetens skull.

För några dagar sedan fick jag retroaktivt betalt från ETC, upphovsrättsbetalt, för det får en efter året gått och jag jobbade ju faktiskt där fram till mars förra året, även om det känns som en evighet sedan. Jag bestämde mig i alla fall för att ta dom hundralapparna och investera i något riktigt klokt. Nämligen hållbara strumpbyxor från Swedish Stockings. Miljösmarta och enligt vad jag hört går de aldrig sönder. Tänker försöka bara ha sådana i framtiden.

Tänker så ofta på detta citat av Terry Pratchett om socioekonomisk orättvisa:

“The reason that the rich were so rich, Vimes reasoned, was because they managed to spend less money. Take boots, for example. He earned thirty-eight dollars a month plus allowances. A really good pair of leather boots cost fifty dollars. But an affordable pair of boots, which were sort of OK for a season or two and then leaked like hell when the cardboard gave out, cost about ten dollars. Those were the kind of boots Vimes always bought, and wore until the soles were so thin that he could tell where he was in Ankh-Morpork on a foggy night by the feel of the cobbles. But the thing was that good boots lasted for years and years. A man who could afford fifty dollars had a pair of boots that’d still be keeping his feet dry in ten years’ time, while the poor man who could only afford cheap boots would have spent a hundred dollars on boots in the same time and would still have wet feet. This was the Captain Samuel Vimes ’Boots’ theory of socioeconomic unfairness.”

Och det är ju så, en köper trehundratusen billiga strumpbyxor som alla går sönder förr eller senare, snarare än ett par hållbara direkt, pga de kostar tre, fyra gånger mer. Men, på tal om skor!

Så köpte jag ett par nya sådana också! Jag försökte fundera ut när jag senast köpte ett par nya skor. Jag köpte ett par träskor från Swedish Hasbeens förrförra sommaren på typ 70% rea och ett par stjärnmönstrade boots på samma typ av rea förra våren. Men vinterskor? Eller på icke-rea? Det var nog tio år sedan i alla fall.

Hur som, de skor jag kuskat runt i det senaste året var ett par kängor från Vagabond som mamma köpt till mig på loppis. Fina men började falla sönder. Så, återigen tänkte jag på Terry Pratchett och bestämde mig för att nu är det nog. Jag slog till på ett Dr Martens! Modellen heter Kendra och jag älskar dem innerligt. Perfekt klackhöjd och rejäl sula! Jag invigde dem i går med att spela skivor och ösa runt i dem i sex timmar och fick inte ett skavsår eller ens lite ont i fötterna.

Det var det, nu dröjer det nog länge innan något nytt flyttar hit!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page