top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Senaste veckornas loppisfynd.

Jag springer ju ganska ofta på loppis, som ni vet, och nu har jag samlat på mig ett par veckors fynd att visa er.


Inte så jättemånga fynd att visa denna gång, men bland annat har jag även fyndat ett par hemstickade strumpor med stjärnor på som mamma fick, Martina Haags Det är nåt som inte stämmer som mamma får läsa först, en skjorta och en klänning som ligger i tvätten och sådär. Här är i alla fall vad som finns att visa upp.

Först ut är tre böcker, två av Ray Bradbury som jag redan har: Farenheit 451 och Oktorberlandet. Att jag redan har dem gör ingenting för eftersom han är min favorit tycker jag om att ha extra ex att kunna ge bort. Rekviem för en vanskapt av Mattias Hagberg har jag velat läsa så länge också, så det kändes jätteroligt att äntligen hitta den. Vurmar ju för norr som ni också vet.

Inte mindre än två Tove Jansson-böcker har hittat hem till mig också! Rent spel hade jag inte själv sedan tidigare, och Pappan och havet hade jag visserligen – såklart, men detta är förstautgåvan. Visserligen lite nött där på ryggen men det kunde varit värre. Planen är att få tag på alla förstautgåvor av Mumin-böckerna, nu har jag tre.  

Krukor är något av det svåraste jag vet att shoppa, vill bara ha äldre från Gustavsberg, Gefle eller Steninge och har letat i åratal utan lycka. Dessa två veckor har jag hittat fyra! Den dyraste har dessutom bara kostat 30 kr, så lyckan är total, äntligen kan jag börja ha den mängden växter jag längtar efter. Från Tradera klickade jag i ett svagt ögonblick hem två häften med tysta övningar. De var för fina för att låta bli och ingen annan budade. Tänker att jag kan hålla på med dessa när alla andra färglägger mandalas.

Och sist ut ett folkdräkts liv. Kanske Österbottens? En kvinna från Österbotten har i alla fall namnat den inuti, men när jag googlar ser de inte riktigt ut så. Fin som snus är den i alla fall. Givetvis för barn, men jag får på mig den ändå. Kanske inte helt PK men för fin för att låta bli den med.

Har ni hittat något fint i veckan?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page