top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Saker jag vill göra i höst.

Jag skickade in tentan, i sista minuten verkligen. Det hade kunnat bli ett bättre avslut med en kvart extra – men så är det ju alltid. Och jag insåg precis att i höst har jag inga kurser alls planerade, för första gången på säkert sex år? Vad ska jag göra med all denna tid? Detta är vad jag vill göra, för att odla min trädgård och fortbilda mig ni vet.

Museum:

kusamahome

Yayoi Kusamas utställning på Moderna Museet pågår till den 11 september, och innan det ska jag så klart hinna dit. Utställningen om Josef Franks mönster på Millesgården pågår till 2 oktober och bör också hinnas med, innan det blir allt för höstgrått. Jag har fortfarande inte tagit mig till Fotografiska men i höst blir det nog av. Den 22 september börjar utställningen Harlekina och Harlekin på Hallwyllska som verkar fin, och där är ju inträdet gratis dessutom. Det är även på tiden att jag besöker Livrustkammaren, kollar på allt guld och gitter. Det var även alldeles för länge sedan jag var på Nordiska Museet, och Skansen vill jag också besöka minst en gång om året, och i år tror jag att jag ska ta mig dit på höstmarknaden sista helgen i september. Och dessutom har jag lovat mamma att gå på Junibacken med henne, för hon har aldrig varit där.

Teater, film, musikal, opera, konsert och dans.

Mio, min Mio

På Stadsteatern kommer Mio, min mio att visas från och med den 17 december, jag älskar ju att se Astrid Lindgrens böcker som teater, så den ska jag absolut se. På Kungliga Operan i höst är det flera saker jag vill se; Figaros bröllop, Midsommarnattsdröm och så klart Nötknäpparen i jul, jag har visserligen sett den förr, men den är så fin och julig att det är värt att gå fler år. På Elverket visar de i januari, långt fram – jag vet, Det blåser på månenoch den känns som ett måste. Om en pallar borde en också ta sig igenom 3 timmar Fanny och Alexander på Dramaten. Även Richard III på Dramaten vill jag se, både Dramaten och Operan har ju varierande priser beroende på plats, så det behöver inte bli så dyrt heller. I september premiärar Nötknäpparen på Dansens hus, men eftersom det är kulturfestival i Stockholm nu så kan en gå och se den öppna repetitionen i morgon 17/8 klockan 15-17.00. Sara Lidmans Tjärdalen vandrar genom Sverige och i slutet av oktober kommer den till Stockholm. Kristofer Åström livear på Södra Teatern, och han är ju norrländskt svårmod i en liten ask. Och så filmer jag vill se i höst; The lobster, Stora vänliga jätten, Captain fantastic, Kollektivet, Fantastic beasts and where to find them, Hidden figures och Moana.

Mat, dryck, utflykt. 

SK01_20160331133629

På Klara soppteater visar de Selmas salong två gånger i höst, och någon av de gångerna vill jag hinna gå, lunch och teater är ju höjden av mys. Kulturfestivalen erbjuder verkligen mängder fint i år, men mest taggad är jag på Världens längsta bokbord som jag varje år försöker raida på Gorey-titlar och annat obskyrt, utomhusbion samt stadsvandringen om Astrid Lindgren. Jag vill också bruncha på Kafé 44, åka förbi till Rosendals trädgård, äta massa tapas samt gå på frukostbio på Bio Rio.

I övrigt skulle jag också vilja hinna med mer bokevent, panelsamtal, gå någon kreativ kurs, yoga mer, läsa mycket mer och rita mycket mer; försöka sätta mig in i mösterkonstruktion och bokomslagsmakeri tillexempel. Skaffa piano och spela massor.

Vad har ni för planer för hösten?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page