top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Sömniga Sune sov på sitt öra


Skattkammarön av Robert Louis Stevenson, spännande, spännande pirater och svek och fajter och allt en bra bok borde ha! Läses för sällan egentligen, hade den varit liiite kortare hade jag kunnat överväga att läsa den som julbok, av någon märklig anledning tycker jag den passar prima som det!

Solaris av Stanislaw Lem, skall vara en riktig sci-fi-klassiker men jag får skämmas och erkänna att jag inte har läst den ännu, till mitt försvar har jag dock inte haft den allt för länge ännu.

Solens gyllene äpplen av min älskade Ray Bradbury. Bland det mest fulländade som någonsin skrivits. Jag älskar den så mycket och får så ont i hjärtat av den. Jag har talat om den förut men kan egentligen göra det hur mycket som helst.

Sagans förtrollade värld av Bruno Bettelheim, analyser av olika klassiska sagor, intressanta vinklar ibland och andra gånger vill jag smälla Bruno på huvudet med en hoprullad tidning för att vi tycker så olika. Helt klart läsvärd dock, kanske inte från pärm till pärm men att slå i.

Skrotnisse av Jan Lööf, bra bok, bra film, båda mycket läskiga också. Ni får inte missa att det är Jan Lööf utställning på Junibacken nu, själv tänker jag ta mig dit så snart som bara möjligt!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page