top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Rastlöshetens utelivsguide vecka trettionio

I dag är det raska tag som gäller! Totalt korrar jag nio tidningar som skickas till tryck i dag och vid 19 börjar jag dj:a på Laika, komkomkom. Så någon hel utelivsguide finns det inte tid till. Jag går därför bara på lust. Hade jag haft tid, ork och möjlighet att klona mig själv hade jag gått på allt detta i veckan. Men först och främst, i dag lyssnar vi på CLAWs nya singel Frank takes on the world. Distade riot grrrls i mitt hjärta!


26/9 Happy tuesdays – Laika. I kväll är det alltså Toppar och dalars tur att ta över Laikas nya tisdagsklubb, äntligen! Vi kommer spela punk, indie, rock’n’roll, psyk och en och annan pop och souldänga.

26/9 Waxahatchee+Nite Jewel – Obaren. Hade jag inte spelat hade jag befunnit mig här i kväll. Indiepopband som spelade i Götet i går, och enligt sociala medier verkade det fantastiskt.

27/9 Delsbo Beach Club/Violet Cheri/Gorilla Cult – Southside Pub. Tre up and coming indieband och indieskivbolagsdj till det näpna priset av en hundring är givetvis ett fynd. Och ett perfekt sätt att fira lillördag.

28/9 Galagofestivalen: Vasas Flora & Fauna, Kitok & Tigerbukten – Pustervik (GBG). Galagofesten brukar alltid vara magisk, jag förbannar fortfarande att jag inte var där förra året. Visserligen hatar jag att Kitok ska envisas med att vara Kitok, istället för hans popband Magnus Ekelund & Stålet (som på alla sätt och vis var magiskt). Men att det kommer vara en knökfull kväll där en får trängas med så väl bra band, kulturmänniskor och författare råder det inga tvivel om.

29/9 Indie fridays – Debaser. Förra fredagen var det inte en enda schysst indie/soulgrej att göra, bara massa metal. Denna fredag finns det något överallt. Som på Debban; Common people dj:ar och The sounds of arrows livear.

29/9 Baba Sonic – Södra teatern. Klassisk indieklubb som flyttade in i Södra teatern förra säsongen slår nu upp dörrarna för hösten, det utlovas konfetti och överraskningar. Och en masse dans – så klart.

29/9 Stubborn heart – Södra teatern. Skulle en tycka att indieklubben på övervåningen ironiskt nog är liten för mainstream så brukar alltid soulklubben på Mosebacke lindra. Här är såväl varenda northen soul melodi som publiken obskyrare och dansös.

29/9 Klubb Hymn – Bar Brooklyn. Vägg i vägg med indie fridays, och med möjlighet att gå emellan, vistas musiktindningen Hymn och kör soulklubb.

29/9 The Boatsmen/Black Sheriff/Brutal Beyond Belief – Copperfields. Föredrar en rock så går en till Copperfields, trängs, svettas, och tittar på när Annika trummar sitt allra snabbaste i Brutal Beyond Belief.

30/9 Heavy metal action night – Kägelbanan. Och fick en mersmak och vill lyssna på hård musik även på lördagen går en till Kägelbanan, där fyra hårdsrocksband vistas på ett och samma bräde!

30/9 Club Killers 15-year bash – Debaser. Klassiska storbandsklubben fyller 15 år, har en aldrig varit på ett Club Killers-event tidigare är det verkligen på tiden. Artister som tidigare gästat klubben är tillexempel (i stramt urval) Håkan Hellström, Moneybrother, Miss Li och Kajsa Grytt.

30/9 Cina Polada/Makeout Point – Landet. Vill en däremot ha renodlad indiepop så åker en till Telefonplan och ser på dessa två band, det enda hitlurat från Finland.

31/9 Husky – Debaser. Och så kanske lite indiepop för att avsluta veckan också? I detta fall är det australienska bandet Husky som sätter punk för en minst sagt musiktät vecka.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page