top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Rastlöshetens utelivsguide vecka trettiofem

Toppar&Dalar

Hallå! Välkommen till höstterminen av utelivsguiderna! Planen var ju att gå tillbaka till den tidigare formen jag använde innan sommaren. Där katalogiserade jag dem krog/klubb/konsert/kultur. Ett koncept jag visserligen gillade, men ibland kunde det bli så otroligt mycket? Och dessutom skrev jag ingenting om varför en borde gå dit eller dit, vilket jag har gillat att göra i sommar. Denna gång tänkte jag pröva samma kategorier, med fem grejer vardera + beskrivning. Och, såklart, med en ny bra låt för att höja stämningen. Denna gång en låt från Säkert!, pga Popaganda. Finns gömd på vinyl men föst nyligen även digital.


KROG

29/8 Kräft-disco – Laika. IKVÄLL! Visserligen dans och klubb också, men kanske främst kräftkalas! Som vegan är detta ingenting för mig, men kräftskivor är så himla trevliga. Och alla event som kombinerar mat med dans är bra event.

30/9 Musikquiz – Geronimo’s FGT. Quizsäsongen är inte riktigt igång än, men hos Geronimo’s kan en quiza varje onsdag. Fördelaktligen med en taco i ena handen och en kall öl i andra.

31/8 Sensommarsväng – Söders hjärta. Eftersom vi hade så otroligt roligt sist så spelar favorittrio (jag, Annika och Amanda aka Toppar&Dalar) spelar favorithits i timmarna fyra. I köket gästar Mustafa Can och det kommer bli ett fantastiskt avslut på augusti.

1/9 Öppningshelg – Boulebar Tryckeriet. Boulebaren öppnar nytt och firar med liveband, brunch och rekordförsök!

2/9 Loot of the tomb – Geronimo’s FGT. Gravtömning med Etombeds första öl till halva priset låter ju såklart inte fel. Dessutom nästan alltid bra källare, bra mat och bra musik på Geronimo’s.

KLUBB

30/8 Open decks night – Laika. Klubb som ger utrymme till nya dj:s att pröva sina talanger och en kan spela vilket medieformat som helst, bara Anna Kiuru först godkänner en. Också ett ypperligt tillfälle att vidga sina vyer då all sorts musik kan komma att spelas.

1/9 Bredängpop – Tarantella. Jag har ännu inte tagit mig förbi någon Bredäng pop – än. Men vad jag har förstått är de fantastiska. Och när de lockar med såväl indiepop och billig öl som vegankäk, då är det klart det känns synd att det krockar med annat!

1–2/9 Popaganda Efterfestivalen – Nobelberget. En sen gottpåse bestående av såväl liveband som dj:s, TILLEXEMPEL Toppar&Dalar på lördagen. Indie, popmusik och kalla öl till sentsentsent. Samt Familjens första livespelning på ett halvt decennium. Bara en sån sak.

2/9 Rockers vs. mods – Scandic Hasselbacken. Ingenting jag heller besökt förut, men subkulturer är alltid roligt, och speciellt när de ställs i kontrast med varandra. Dessutom Hasselbacken är en händelse i sig själv och många av dj:sen brukar spela fint på annat håll.

2/9 REIN/Fredrik Strage/Disco 200/Dan Redholm&Ludvig Franzèn – Laika. En fullspäckad lördag på Hornhuset där det på tre olika våningar helt klart finns något för alla smaker.

KONSERT

30/8 RA/Surf philosophies – Obaren. Två för mig ganska okända band, men gillar ju det mesta som beskrivs som postpunk, dessutom är Obaren en fin spellokal – trots sin placering i Sturegallerian, och Fritz’s corner bokar alltid med fingertoppskänsla.

31/8 Ane Brun – Gröna Lund. En av Nordens speciellaste singer songwriters entrar Grönan och för 60 kronor inträde är det synd och skam ifall en stannar hemma.

31/8 Dungen/Slowgold/Prins Thomas – Trädgården. Sommarens spelningar på trädgården har verkligen varit tiotio. Det enda tråkiga har varit att deras livetillstånd bara sträcker sig till 22, men i denna kväll är det bra. Börja med att se tre fina band och bikea sen över till Söders hjärta för lite toppar och dalar!

1–2/9 Popaganda – Eriksdalsbadet. Billigare och närmre festival får en leta efter! Som den norrlandpatriot jag är ser jag främst emot Säkert! och Hurula, men så är de också något av det bästa en kan se live just nu!

2/5 Guggi Data/Agent Blå – Debaser. Tyvärr verkar detta krocka med vår spelning på efterfestivalen, annars hade jag stått längst fram för dessa två pangband från Götet. Guggi Data spelade tidigare med Makthaverskan men har just sin debutsoloskiva och Agent Blås peppa fullängdare släpptes i juni.

KULTUR

2/9 Loppis – Tanto. Stor loppis där en mängd hyreshus i Tanto säljer grejor. Förra året tog jag buss 66 hem med såväl köksstolar, stickade mössor och böcker.

3/9 Filmfrukost: Aguirre, Herzog & krautrocken – Bio Rio. Är en inte sovande och bakfull tror jag att detta är ett perfekt söndagsgörande, finfin film och kulturell bildning om krautrock. Dessutom med frukost till, som det inte brukar vara något problem att få vegansk.

3/9 Dalendagen – Enskede. Ytterligare loppis. Också stor och härlig. Och lika bra att passa på innan det blir vinter och snö.

3/5 Ortens bästa poet – Tensta. Poetry slam utan beat men med egenskrivna texter, för att utse ortens bästa poet. Första deltävlingen går av stapeln i Tensta och Abbe Tensta uppträder.

3/9 Utomhusbio: Suspiria – Under Liljeholmsbron. Vem vill inte avsluta veckan med att se en skräckfilmsklassiker utomhus? Tycker det verkar magiskt!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page