top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Rastlöshetens utelivsguide vecka trettioåtta

Så fort det blev höst! Jag har en extra stressig september känns det som, men egentligen vet jag ju att det alltid är så här innan Bokmässan. Men äntligen fanns det ett litet, litet hål i kalendern för att göra en utelivsguide. Som vanligt finns det en uppsjö kul att göra, Bruce Springsteen fyller år, och medan en planerar veckan så kan en förslagsvis lyssna på Vasas flora och faunas nya skiva. Och skulle denna utelivsguide inte mätta nog så finns såklart också dateguiden och uteserveringsguiden, att pröva innan alla utemöbler plockas in.


KROG

21/9 Rymdquizzet – Bar Brooklyn. Brooklyns quiz är alltid välbesökta och välgjorda, denna gång filmquiz med rymdtema.

20/9 Stockmotions programsläpp – Laika. Stockmotion är en kortfilmsfestival där filmskapare tävlar om en halv miljon, denna onsdag släpps filmprogrammet – och det bjuds på pizza.

21/9 Musikquiz – Frick & Son. Säsongspremiär för musikquiz på Frick&Son, i gott sällskap av burgare och pommes.

21/9 Release för Stefan Sundströms nya bok – Söders hjärta. Steffe har släppt ny bok om tomater, han spelar live, det blir tomater och stora öl med handtag.

23/9 Kareoke night – Geronimo’s FGT. Har så höga förhoppningar på detta, då nästintill alla som går hit har långt hår och bra musiksmak. Tror det kan bli magi!

KLUBB

21/9 The Parisian Swing Box – MELT. Torsdagsklubb med fokus på Paris, swingmusik och dekadens.

22–23/9 Öppningshelg – Under bron. Gillar en Trädgården så gillar en Under bron, här är det trångt och mörkt, fotoautomat och tusen dj:akter som gillar elektronisk musik.

23/9 Bangers’n’mash – Södra Teatern. Hösten är här och Magnus Carlssons soulklubb är tillbaka. Föredrog den nere i mörka källaren med musiken är bra oavsett våning.

23/9 Brixton Cat – Enzo’s. Fritt inträde, vinyl, öl och jamaikanskt 60-tals musik i MELTs källare.

23/9 Happy birthday, Springsteen! – Laika. The Boss fyller år och Laika ställer till med födelsedagskalas med en uppsjö DJ:s och Springsteenkareoke.

KONSERT

21/9 Robert Forster – Debaser. En av de bästa Robertarna*, från fantastiska The Go-Betweens, kommer till Stockholm. Med sig som föris har han Peter Morén från Peter, Bjørn & John.

22/9 Weeping Willows – Gröna Lund. Det börjar visserligen bli svinkallt på kvällarna, men också mörkt, vilket är perfekt för att låta Magnus Carlssons lena röst värma en till ljuset från karusellerna.

23/9 PJ Morton – Fasching. Svängig livesoul på Fasching är aldrig fel. Speciellt inte lördag när det sedan blir soulklubb till klockan fem på morgonen.

23/9 War Child Hiphop Aid – Trädgården. Trädgården har egentligen stängt för säsongen men denna dag är det hiphopfest i timmarna 8 till förmån för War Child, med artister som Silvana Imam och Stor.

24/9 All them witches/The ghost wolfes – Debaser. Amerikanskt psykrock som påminner om Pink Floyd och Sabbath gör söndagsspelning, och sådana är alltid ett härligt avslut på veckan.

KULTUR

20/9 Kultur-AW: Emily Dahl & Snøhetta – Nordiska museet. Tjusigaste museet finaste utsikten och bästa Emily Dahl känns som en perfekt kombo för en onsdags aw.

21/9 Forever Young – Stadsbiblioteket. Bokklubb för vuxna som läser ungdomsromaner, växlande diskussionsträffar och specifika bokmöten, en gång i månaden.

21/9 Release: Tecknaren #4 – Folkbaren. En av Sveriges finaste tidningar med fokus på illustration släpper sitt nya nummer, denna gång med tema ”Bilderbokens drömland”.

23/9 Bike in tweed. Stockholms finaste cykellopp går av stapeln, helt i tweed. På kvällen blir det fest och middag på Hasselbacken där Karolines band Dr. Pam with friends också spelar.

24/9 Filmfrukost: Silvana, väck mig när ni vaknat – Bio Rio. Om en missade Silvana på Trädgården kvällen innan, eller inte fick nog, så finns här chansen att äta frukost till den nysläppta dokumentären om henne.

*För den som undrar så accepterar jag i nuläget bara existensen av tre Robert, som tillsammans bildar den heliga treenigheten genom Robert Plant, Robert Forster och Robert Hurula.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page