top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Rastlöshetens mini-utelivsguide vecka trettiotvå

Ny vecka! Just denna känns som en blivande succé, jag började veckan med att klippa lugg i går, vilket helt plötsligt känns som något som alltid varit. Sedan fick jag livets crush på Månskensbonden här i videon. Så söt, så mycket sväng. Har lyssnat på låten säkert 100 gånger redan. Veckan blir i alla fall fullproppad för mig, med både tjejfest och bröllop, men en hel masse roligt uteliv finns det ju också, och extra många bra liveband denna vecka. Är en inte sugen på konserter så finns alltid min uteserverignsguide eller dateguide istället. Detta tycker jag verkar roligast i veckan:


9–12/8 Stockholms visdagar – Lasse i parken. Alltså detta! Så många favoritartister gör comeback i år. I veckan kan en tillexempel se såväl John Holm, Anders F. Rönnblom och Lars Demian på Stockholms visdagar.

9/8 White Fang – Bar Brooklyn. Stökigt och skränigt punkband spelar på Bar Brooklyn, det brukar alltid vara ett bra sätt att leva upp en onsdag.

9/8 Beyond Retro bytesmarknad – Kungsträdgården. Så bra koncept, en byter grejor eller köper second hand billigt, men så konstigt att lägga det en onsdag klockan 11? Förhoppningsvis blir det så pass lyckat att de gör om det en dag då fler kan gå.

10/8 Uran GBG/Les Big Byrd – Trädgården. Alltså. JA. Trädgårdens livebokningar denna sommar har verkligen varit 10/10 och på torsdag spelar mitt absolut favoritpsychindierockband Les Big Byrd där. Är orimligt förtjust i Jocke Åhlund och tycker att Two man gang är årets låt, så kommer förhoppningsvis stå längst fram.

10/8 Kikagaku Moyo – Geronimo’s FGT. Samma kväll, men med en senare starttid så en kanske hinner med båda, spelar ett annat psychrockband, det japanska och superhypeade Kikagaku Moyo. Hade jag inte tvingat med mig alla tjejkompisar till trädgården för tidigare nämnda LBB så hade jag abso sprungit på båda.

11/8 The Original Sugarhill Gang – Fasching. Ett helt otroligt historiskt och genredefinierande band kommer till Fasching. Ingen kan väl säga att en inte hört Rapper’s delight? Min bror hade namnsdag samma dag som biljetterna släpptes så jag högg oss två, tror det kommer bli en oförglömlig kväll.

11/8 Indie Fridays – Debaser. Denna fredag är det Klubb Socker som DJ:ar och de har utlovat en girl power hour där de bara spelar musik av kvinnor.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page