top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Rastlöshetens mini-utelivsguide vecka trettiotre

Glad tisdag! Det känns som att alla börjar komma tillbaka från sommaren, eventen börjar hopa sig och det släpps så många singlar att det är svårt att välja bara en till utelivsguiden. Denna vecka valde jag bort Mattias Alkbergs nya Obeskjuten och Guggi Datas 900 till förmån för Makthaverskans fenomenala In my dreams som släpptes i natt. Nästa vecka känns det lämpligt att börja med större guide igen, men detta ser ut att bli en minst sagt fullspäckad vecka ändå!


16/8 Do the right thing – Rålambshovsparken. Stockholms filmfestival börjar och denna 80-tals klassiker av Spike Lee inleder veckans utomhusbio, som dessutom är gratis.

17/8 Frida Hyvönen & Sarah Klang – Trädgårdsscenen. Efter Frida Hyvönens ursinniga och fenomenala första skiva på svenska, eller snarare norrländska, Kvinnor och barn, från förra året har hon synts överallt. Denna spelning lär vara minst lika bra som när hon sjöng Sjön på årets Grammisgala.

17/8 Min granne Totoro – Rålambshovsparken. Näst ut är denna animerade pärla av Hayao Miyazaki, få saker kan vara mysigare än att se denna utomhus på en gigantisk skärm med popcorn.

18/8 Five Years anniversary night – Pop. En av Stockholms finaste vintagebutiker fyller år och firar med fest i butiken, för att senare i höst slå på stort med band och dans.

18/8 Indie fridays – Debaser. Sommarens för mig mest välbesökta klubbs sista tillfälle. De avslutar med Common People som även körde på peppiga kvällen Hylla Mancherster tidigare i sommar.

18/8 Dirty Dancing – Rålambshovsparken. En av livets absolut bästa filmer, som en utan problem kan se om och om igen. <3 Johnny Castle <3

18/8–20/8 Nytorgsfesten – Nytorget. Folkfest som gör comeback, med jazzband, foodtrucks och gigantisk loppis. Perfekt helgnöje!

19/8 Det stora blå – Rålambshovsparken. Fransk klassiker som hade visningsförbud i Italien i 14 år, en anledning god nog att se den.

19/8 Bangers’n’Mash – Södra Teater. Säkert kort på att hösten närmar sig; Magnus Carlssons välbesökta northen soul-, mod- och indieklubb är tillbaka!

19/8 Jens Lekman & Vasas Flora och Fauna – Trädgårdsscenen. Jag såg Jens Lekman på Vasateatern, precis efter hans senaste skivsläpp. Konserten var fantastisk, och jag kan tänka mig att denna, med ett så fantastiskt supportband, blir magisk.

19/8 Souldisco med Klubb Hymn – Bar Brooklyn. Precis som det låter är detta en soulklubb med fokus på musik från 60- och 70-talet.

19/8–20/8 Fasching firar 40 – Vitabergsparken. Den legendariska jazz- och soulklubben fyller 40 år och ställer till med fest i Vitan, där de bjuder på modern jazz.

20/8 M. Ward – Södra Teatern. Efter ett antal soloskivor och ett antal tillsammans med Zooey Deschanel under namnet She&Him kommer M. Ward nu till Södra Teatern och gör en förmodat intim söndagsspelning.

20/8 Kvinnor på gränsen till ett sammanbrott – Rålambshovsparken. Och som avslut på en riktigt lång vecka, kanske själv på gränsen till ett sammanbrott, känns denna pärla av Pedro Almodóvar som en given punkt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page