top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Rastlöshetens mini-utelivsguide vecka trettiofyra

Ny vecka och snormycket att göra, så det får bli en vända miniguide till. Bokveckan får rinna över lite i denna också för jag fick helt enkelt inte med alla goa böcker i förra vecka. Den var för övrigt också minst sagt späckad, och avslutades på bästa vis med dans till Patti Smiths gitarrist Lenny Kaye som dj. Jag fick ett Patti Smith-plektrum, och dog. Som en ju gör. Och det gjorde inte så mycket att jag gick på Jonathan Safran Foer istället för Patti i går då.Tydligen kan jag inte hitta någon bra nysläppt låt, men det gör ingenting, när denna pärla finns. Så, mot en kortkort guide, (men dateguide och uteserveringsguiden finns ju som alltid för den som vill ha mer).24/8 bob hund – Sergels Torg. Gratiskonsert mitt i huvvestan! Hoppas innerligt att de spelar Blommor på brinnande fartyg.

24/8 Vasaland/Granit – Trädgården. Vill en däremot inte trängas med hela världen så får en för hundra kronor på trädgården istället två bra band och en trio goa djs.

25/8 Burn out punks – Parkteatern. Politisk bensinindränkt-punk-rock’n’roll cirkus. Bättre kan det knappast bli.

26/6 Hybris Sommrfest #3 – Vintervikens trädgård. Endagsfestival med band som Brödet och Katohjärta, foodtrucks och allmänt glad stämning.

26/6 Thomas Rusiak – Södra teatern. Det närmsta en verkar kunna komma en vettig klubbkväll denna vecka. Thomas Rusiak kör dj-set och inträdet är gratis.

26/8 Nobelberget Marknad – Nobelberget. Pissigt nog ska jag ha kräftskiva då. Men annars hade jag varit här hela långa dagen. Loppis, marknad och foodtrucks. Jenny Wilsons First floor power livear. Och har en läst en enda dagstidning i sommar så har en inte kunnat undgå alla tusen 10/10 recensioner Avantgardet fått var de en spelar. Här kan en se dem gratis och franko, ta den chansen.

27/8 Utomhusbio: Singing in the rain – Filmstaden. Förmodligen ett perfekt slut på en augustivecka.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page