• Clara Kron

Prinsen prisade prostens prydliga prästgård.


Pannkakstårtan av Sven Nordquist, denna bok, och egentligen alla andra Pettson och Findus böcker också, läste jag om och om igen när jag var yngre. De åker absolut fortfarande fram och den senaste, När Findus var liten och försvann är så hemskt rörande!

Pelle och Frasse av Jan Lööf, Pelle möter här Frasse från det gamla klassiska barnprogrammet Tårtan, där Jan Lööf själv spelade brodern Janos. Jan Lööfs böcker är alltid bra, men i jämförelse med Tårtan vinner ändå Tårtan varje dag!

Peter Pan i Kensington Garden av J.M. Barrie, detta är boken om Peter innan han kom till Aldriglandet, när han levde med älvorna i Kensington och rultade runt.

Prins Hatt under jorden av Åke Holmberg. I ärlighetens namn bara bearbetad av honom för det är en gammal folksaga och det finns många versioner av den, men det är denna jag växte upp med och jag minns att jag tyckte att det var märkligt att den hade svart omslag, det hade jag ingen annan bilderbok som hade.

Pojken, prinsessan och grönt av Inger och Lasse Sandberg. Kanske inte en av deras mest populära barnböcker men jag tycker den är fullkomligt underbar! Prinsessan har så tjusiga lockar och man kan verkligen empatisera med pojken och hans hat för grönt.


#jmbarrie #kensingtongarden

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla