top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Packat för pandemi

Jag tycker i alla fall att det är kul att se vad andra har i sina gömmor, vrår och väskor, så därför tänkte jag att vi skulle göra en djupdykning i mina. Dessa väskor konkar jag runt på dagligen de dagar jag åker till något av kontoren jag jobbar på. En hel del grejer som jag aldrig hade packat för bara ett år sedan ryms nu häri.

Den övre är en handväska från Svenskt Tenn, i tyget Under ekvatorn. Jag fick väskan av min moster när jag tog min magisterexamen för flera år sedan, och den är nästintill lika fin som då. Väskan därunder är ett nyförvärv, från Tradera. Det är nog egentligen en skoväska, för när damer gick på kalas förr i tiden hade de inneskor med sig. Jag använder den dock som stickväska, och det misstänker jag att även tidigare ägare gjort, då det låg säkerhetsnålar, tråd och dylikt bös i ytterfacket när jag fick hem den.

Så, vad har jag i dem då? Jo, stickningen är som sagt i bruna väskan. Jag stickar på en fiskartröja till Fredrik som han egentligen skulle fått i julklapp men som verkar ta en miljard år att få klar. I ytterfacket har jag lite extra stickmarkörer och så en stoppnål, i fall att.

I handväskan är det mycket blandat. Trådlösa hörlurar, som just igår laddade ur halvvägs till jobbet – trots en hel natt av vad jag trodde var laddning, blev rasande. I alla fall. Plånbok och nätkasse för mathandling. Nå sorts karameller som ska vara bra för tänderna och munskydd. Mina favoritpennor är färgglada Ballografer och tunna Micronpennor med riktigt svart tusch. Kalendern är min nya favoritmodell från Rifle Company. Eller ny och ny, det är tredje året jag har den. Uppslagen är i alla fall månadsöversikter, så den är tunn och ser ut ungefär som en datorkalender, det känns i alla fall som att det ger bra översikt. En liten skrivbok från samma ställe är också i handväskan. Med blanka blad och perfekt icke-kritvita-vita blad. Snyggtumvantarna hittade hittade på loppis i höstas för en tjuga. De är stickade med oerhört tunt garn och påminner om kakeldekor från Amsterdam. Tofflorna däremot var inte riktigt lika fyndvänliga i prisnivå, men väl värd vartenda öre. Det är Keros modell Kila med extra bra sula. Har egentligen aldrig haft innetofflor, men när jag skaffade fast jobb kändes som att vår tid är nu. Har knappt tagit av mig dem sedan jag fick hem dem. Sist men inte minst har jag också en necessär. Men den tycker jag vi tittar ännu närmare i.

Necessären sydde jag i julas av ett annat Josef Frank-tyg, jag hittade det på loppis men har inte lyckats få fram namnet på det. Därihar har jag i princip ett miniapotek. Handkrämer, lipsyl, nål och tråd, värktabletter, handsprit och så vidare. Allt en kan tänkas behöva, för att på äkta scoutvis vara alltid redo.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page