top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Om serier jag har missat.

På onsdag skall jag opponera och bli opponerad på, min uppsatskompis har skrivit om föräldraskapet i Philip Pullmans serie Den mörka materian. En serie jag har ägt i flera år men inte läst. Därför ger jag mig själv det nu i hemläxa. Jag tänkte läsa i alla fall första delen i några serier som jag redan borde ha läst. De jag vet att jag borde ta mig an är följande:


Jag har alla tre delarna hemma och har bara strö kollat på filmen. Att jag inte har läst tidigare förstår jag inte. De verkar ju ändå smått fantastiska. Så, Guldkompassen skall läsas, helst för länge sedan egentligen.


Första delen om Eragon av Christopher Paolini tog jag mig heller aldrig an, men jag fyndade boken inbunden för en femma för några veckor sedan så nu borde det väl bli av. Dessutom har jag förstått att sista (eller senaste bara kanske?) delen nyligen utkommit. Passar bra då.


Även Arthur C. Clarkes rymdtrilogi har jag gått miste om. Fastän jag tror att jag har sett filmen någon gång för flera år sedan borde jag verkligen läsa 2001: A Space Odyssey.

Är det några andra strålande serier ni kan tänka er att jag gått miste om? Gamla som nya, tipsa gärna!

#2001aspaceodyssey #arthurc #christopherpaolini #pullmans

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page