top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Och så 5 korta recensioner till.


Författare: John Green

Recensions-ex: Nej

Betyg: 4/5 Jag hade läst så många överväldigande recensioner om denna bok. Hur fantastisk den skulle vara och hur Augustus är så dreamy. Jag varken grät eller smälte. Visst, det är fint och smart och sorgligt. Men jag vet inte, jag har tidigare läst Var är Alaska av Green och även då tyckte jag helt klart om boken, men det var någonting som inte som inte räckte hela vägen. Jag skulle nog önska mig lite mer sentimalitet och att alla inte är så fantastiskt smarta hela tiden. Det fanns glimtar av det absolut, men jag vill ha mer känslostormar. Och jag vet att de finns där, jag förnekar dem inte. Men hur de framspelas  är inte tillräckligt för mig. Jag gillade den, men tråkigt att den inte tog sig ända fram för mig.


Titel: Mitt liv som bok

Författare: Paul Desalmand

Recensions-ex: Ja

Betyg: 4/5

Böcker om böcker är ju alltid himla fina böcker, och detta är verkligen inget undantag utan det är nästan en av de finaste. Att följa bokens liv är spännande och intressant och helt klart mysigt. En såndär som man kryper upp i soffan med en kopp te till ni vet, nu dricker jag ju inte te, men ni förstår vad jag menar. Säkerligen också en ypperlig julklapp till sådana som gillar böcker men när man inte riktigt har koll på vilken genre de gillar.


Titel: Howl’s Moving Castle

Författare: Diana Wynne Jones

Recensions-ex: Nej

Betyg: 5/5

Jag började, som kanske många andra, bakvänt och såg filmen först, men jag ser det inte alls som ett problem. Att jag ville läsa boken visste jag redan innan filmen och längtan förhöjdes bara av att se filmen. Båda är mycket fina även om jag nog tycker boken är snäppet finare, det finns vissa olikheter, såklart, så det gör egentligen ingenting om man sett filmen. Det finns mycket nytt och fint att upptäcka i den ändå. Och nu ser jag verkligen fram att läsa de två fortsättningarna som även de har denna typ av tjusiga omslag.


Titel: Serafers drömmar

Författare: Ola Wiklander

Recensions-ex: Ja

Betyg: 4/5

Här rör vi oss verkligen i den kunniga episka fantasyns land. Som man nästan måste läsa när det är mörkt och murrigt ute och som får en att önska att man vore ett läxlöst barn som bara kunde spela sjuk en dag för att få stanna hemma och läsa. Den känns fruktansvärt påläst och smart, klassisk samtidigt som den är egen. Även om mycket av det man kan förvänta sig av god fantasy finns med i den så finns det även överraskningar som man inte kunde föreställa sig. Skall bli mycket spännande med fortsättningarna.


Titel: Världskrig Z

Författare: Max Brooks

Recensions-ex: Ja

Betyg: 5/5

En modern klassiker i zombiegenren och det kan jag verkligen förstå. Den är hänförande bra, nästan så att man blir alldeles mållös av att läsa den. Spännande upplägg på boken som gör att det hela tiden känns nytt och intressant och jag häpar hela tiden över hur fruktasvärt bra den är. Det känns lite som att jag aldrig mer kommer behöva läsa en zombiebok samtidigt som det också känns som om jag aldrig mer vill läsa något annat!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page