top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Nya gamla kläder, del 2.

Nu fortsätter vi titta på kläder jag fyndat på loppisar eller Tradera, tycker jag. Denna gång är det lite varmare kläder kanske, vilket passar bra då det är grått och trist ute i dag. Nya gamla kläder, del 1 kan ni se här.

Denna ofattbart mjuka skjorta inhandlades på Hornstulls marknad för ömma 40 kr. Rosor i kombo med fikande kvinnor är ju såklart en hit!

En randig, långärmad ringer-T köpte jag på Stadsmissionen. Den var dyr i sällskapet, 70 kr, men än så länge använder jag den flera gånger i veckan och den var också perfekt mjuk och ljuvlig.

På en loppis på Telefonplan fann jag denna strålande blus för 10 kr. Hon som sålde menade att den var full av kärlek och mönstret från mig att tänka på Guccis runways.

På Nytorgets Stadsmissionen gick jag ut med en marinblå American Aparell kjol, fö 50 kr.

Och från Tradera budade jag hem en röd kjol av mer cheerleader-stuk, i tunn ull och perfekt i höst.

På Tradera hittade jag också den mest perfekta mockakjolen, och fick den för en bråkdel av vad jag var beredd att ge.

Därifrån kom även denna fantastiska skinnjacka. Ursprungligen från JC från deras teenavdelning på 70-talet någon gång. Dör för detaljer som dragkedjehandtagets stora storlek. Perfekt längd, innerfickor och foder lent som smör.

Detta är så himla roligt och otippat. Denna jacka hade min mamma någon gång på 70-talet, och sedan fick jag ärva den och använde massor i högstadiet och gymnasiet. Sen kom jag att tänka på den för någon månad sedan och frågade mamma var den var, ingen av oss hade någon aning och tänkte att vi nog rensat ut den när de flyttade från sin stora lägenhet i Norrtälje. Hur som, fin ju, så la en bevakning på Tradera på Skiyot. Dagen efter sökte jag på typ ”vintage” av alla breda ord, och då fanns den där som ”Vintage jacka”. Ingenting om Skiyot. Och skulle gå ut om 13 timmar eller så. För 105 kr plus frakt blev den min, och vi tänker trotsa vintern tillsammans med utsvängda jeans.

På Vasastans stora loppis, där jag ju även fann en hemsydd kjol, köpte jag också ett par hemstickade vantar. Aldrig använda och perfekta. 20 kr för timmar av kvinnoarbete.

Och sist ut, för denna gång, ett flätat skärp för en guldpeng. Glada kläder för glada dagar!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page