top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Nya gamla kläder, del 1.

Jag har fyndat så himla mycket fint på loppis de senaste veckorna, sådant en kan ha på sig. Vilket passar bra med tanke på att jag rensade och skänkte bort mer än halva garderoben för ett tag sedan. Men jag tänkte att vi skulle ta en titt på vad jag hittat, dock blev det så mycket att vi nöjer oss med hälften i dag. Tio riktigt somriga plagg kommer lastat!

Först ut en kortkort 60-talsklänning i bästa gula färgen, sval och uppklädd på samma gång, och perfekt för fest. Köpt för typ ingenting på loppis.

Från Tradera budade jag hem en Honeymoon disease-tröja för typ sju kronor. Perfekt till mycket solsken och utsvängda jeans.

På Myrorna på Götgatan skrek denna morgonrock efter att få följa med mig hem. Okej, okej, sa jag, för jag var ändå på jakt efter en morgonrock. Bredvid mig kan en nämligen bada och jag har tänkt börja göra det ofta.

När mamma och jag var på loppis i Vasastan fick denna hembyggda kjol följa med hem, den är helt orimligt konstigt sydd, men tyget gjorde att den kändes som vinst ändå.

Den stora Hornstullsloppisen resulterade bara i ett enda linne för mig. Men det är rosa och i frotté, så är mycket nöjd ändå.

Detta är nog den finaste klänning jag vet just nu, den är fransk och i siden, makalöst sval och kostade en enda Astrid.

Någon söndag på Hornstulls marknad hittade jag en sjömanströja för en 50-lapp. Vi ska gå på Håkan ihop nästa helg.

En av Stones bästa skivor på tisha fick också flytta hit. Vi trivs.

På Nytorgets Stadsmission hittade jag denna broderade dröm i rejäl bomull som en slipper svettas i.

Och sist ut för denna gång, denna fantastiska långklänning. En mexikansk dröm från förmodligen 70-talet. Den hade en gigantisk fläck på frammen, men kostade bara en tjuga. Efter söndagens tvättid och alla husmodersknep jag kan är den dock som ny igen. Så roligt när gamla kläder får leva ett tag till!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page