top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Nattlig tidsfödrivsenkät.

Jag har precis läst ut Utopi 5# och började recensera den men fastnade mitt i. Det får vänta till imorgon istället. Bestämde mig istället för att ta mig an 100 frågors enkäten, precis som Elina 1000 år efter alla andra.

1. Hur gammal är du om fem år? 27 år och 11 månader prick.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mig själv, men jag har haft pågående chatt umgänge med en vän som heter Dan.

3. Hur lång är du? 165 cm kanske.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Det blir nog Hungerspelen det. Är mer en TV-serie människa.

5. Vem ringde du senast? Mamma.

6. Vem ringde dig senast? Mamma.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? ”Lurig! Ledtråd!” av min bror, angående vår match i Draw Something

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Äch. Egentligen inget av dem, ringer när jag vill ha något sagt eller sms:ar om det bara är något kort men jag är inte den som varken pratar eller sms:ar i evigheter om egentligen inte handlar om någonting. Då föredrar jag att ses. Om det inte är med grabbar. Sms:a med grabbar är guld.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta och firade 25 år som det

10. När såg du senast din mamma? Tidigare idag när jag var en god dotter och hjälpte henne handla mat. Som belöning fick jag en liter mjölk.

11. Vilken ögonfärg har du? Gröna? Bruna? Något form av mellanting där.

12. När vaknade du i dag? Ingen som helst aning. Halv elva kanske?

13. Vilken är din favoritjulsång? Kanske inte renodlad jullåt alls men jag har alltid tyckt att Körbergs Stad i ljus är jäkla pampig.

14. Vilken är din favoritplats? Jag tycker om Norrtälje, både hemma hos mig, mina föräldrar och grannen Stefan, där känner jag mig hemma och får härja runt som jag vill oftast. Och min stuga i norrland är också go.

15. Vilken plats föredrar du minst? Skräniga nattklubbar ala Spy Bar, men det beror oftast på att jag befinner mig där med dåligt sällskap.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Oj. Då är jag 32 år och 11 månader, prick. Jag hoppas jag är gift och barnlös, verksam författare eller i alla fall jobbandes på förlag. Skulle ju inte skada om jag bodde halva året i Paris och andra halvan i en ordentlig villa med skrymslen och vrår i Sverige där man kan bygga om och få göra precis som man vill.


17. Vad skrämde dig om natten som barn? Råttan i pizzan. Brydde mig aldrig om att läsa Af Klintbergs förklaringar till varför det bara var skrönor. Vidrigast var den om psykrymmaren som hade bosatt sig under en tjej säng och när hon ligger och röker i sängen tappar cigaretten på golvet och skall böja sig för att plocka upp den ser hon en hand sträckas ut som tar den. Fruktansvärt. Sen skrämde såklart min bror mig från vettet tusentals gånger också.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Verkligen skratta? Jag har ingen aning, jag tycker mest att jag skattar hela tiden, även om denna tisdagskväll har gått i tristessens tecken.

19. Hur stor är din säng? 120, alldeles lagom stor tycker jag. Vill inte ha större.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både ock, den stationära är dock kaputt.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan, har provat alla möjliga pyjamas former men det går inte. När jag sover hos min kamrat Ida, som har det svinkallt hos sig, brukar jag dock låna en sammets catsuit hon fått av mig, den funkar dock, antagligen för att den är i ett stycke och utan sömmar som stör eller kanter.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra som jag använder när jag sover, totalt sju när det är snyggt bäddat dock.

23. Hur många landskap har du bott i? Två, Uppland och Ångermaland, eller om det är Västerbotten, har aldrig koll på om det är Västerbottens län och Ångermalands län eller tvärt om.

24. Vilka städer har du bott i? Norrtälje och det andra är en liten, liten by som heter Agnäs, närmaste samhälle är Bjurholm, men det närmsta folk vet om brukar vara Umeå.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota inomhus, klackskor på fest och sneakers till vardags.

26. Är du social? Haha, ja det kan jag sannerligen påstå.

27. Vilken är din favoritglass? After Eight kulglass.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Kladdkaka med hallon bredvid.

29. Tycker du om kinamat? Mja… Jag är kinkig med mat. Hellre thaimat i så fall. Men jag kan i alla fall äta med pinnar!

30. Tycker du om kaffe? Om jag gör. Med på topp tre över mina favorit drycker (Mjölk, Öl, Kaffe går listan för den som undrar.)

31. Vad dricker du till frukost? Äter allt som oftast inte frukost den består oftast enbart av dryck, behöver vara vaken ett bra tag innan jag får i mig något fast, men då är det kaffe, oboy, mjölk eller juice som gäller. Gärna allihop.

32. Sover du på någon särskild sida? Min säng är ju rätt liten som sagt så jag placerar mig i mitten av den, sover jag med sällskap vill jag sova närmast dörren. Antagligen för att grabbar sover så länge och jag vill kunna gå upp och göra vad jag vill utan att väcka dem.

33. Kan du spela poker? Japp, med blandade resultat dock. I bland är jag iskall som bara den, men andra gånger blir jag för exalterad av det hela och avslöjar direkt om jag har en bra hand.

34. Tycker du om att mysa/kela? Åh. En sak är säker, jag tycker inte om begreppet mysa/kela. Jag vet knappt vad det innebär. Men jag kramar nästan alla jag känner flera gånger om. Och tittar jag på film med någon grabb eller sover ihop är det klart att jag inte är en stel pinne som håller mig på min kant, men ush. Jag vet inte om jag någonsin skulle föreslå för någon ”Hörru, sugen på att kela lite?” och ha det som aktivitet. Så nej.

35. Är du en beroendemänniska? Ja. Eller egentligen mer vane människa. Men jag kan bli beroende av något, t.ex. en bok/tv-serie. Däremot kan jag lika fort som jag blir beroende av något helt tappa intresse om det inte håller hela vägen.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja. Den eminenta Jojje Wadenius.

37. Vill du ha barn? Nej, helst inte. Har svårt att tänka mig att den önskan skall väckas i mig också. Jag är fullt till freds med att vara faster eller i värsta fall styvmor.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, rövarspråket och knakig franska, har dock tänkt att bättra på franska kunskaperna.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Inte en enda gång vilket är ett mirakel med tanke på hur klumpig jag egentligen är, men mest gör jag sönder saker än mig själv.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassänger är otyg, ungar som kissar och vatten som byts för sällan. Dock är jag ingen havsperson heller, sjöar och älvar tror jag är mer min grej.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Böcker givetvis, andra platsen går till mat märkligt nog med tanke på hur lite mängdmässigt jag äter, och sedan öl.

42. Äger du dyrbara smycken? Åh, nej. Men jag vill ha en tiara och en riktigt osmaklig förlovningsring när det bär av.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Jag tittar inte på tv, men serier jag följer maniskt via datorn är b.la. The Big Bang Theory, Project Runway, Californiacation och just nu tar jag mig igenom Arkiv X.

44. Kan du rulla med tungan? Japp, två av mina kompisar kan göra treklövrar med sina tungor däremot, det är jag grundligt avundsjuk på.


Stefan spexar till det så min vampyrdödardolk blir en mustasch.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Jadu, min kompis Elias är nog den som skämtar roligast skämt, medan Stefan är den jag alltid har roligt med. Pappa kan vara fruktansvärt rolig också.

46. Sover du med gosedjur? Icke. Inte ett enda.

47. Vad har du för ringsignal? Sci-fi singnalen för iPhone. En morgon när det ringde medan jag sov trodde jag på riktigt att aliens hade kommit för att hämta mig så den gör sitt jobb.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, eller min mor väktar dem åt mig, i ständigt hopp om att jag skall ändra mig på barnfronten. Det är nog ett par klänningar, någon trevlig kofta och sådär.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Det är oavgjort mellan Lennart Hellsings ABC och min väckarklocka, om vi inte räknar mitt hår.

50. Flirtar du mycket? Haha ja, men 95% av gångerna, då jag vet om det, är det med grabbkompisar där inget romantiskt intresse finns från någon sida. Att flirta på riktigt har jag ingen aning om hur man gör och de gånger det har gått hem har jag oftast ingen aning om hur det gick till.

51. Kan du byta olja på bilen? Inte ens nästan, men jag har en ciao moped som skall ha bensin med 2% olja och det kan jag ordna.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej men min mor kom på mig att skjutsa på sagda moped i min ungdom och jag fick en rugande utskällning.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Tänker räkna Utopi #5 så det var den.

54. Läser du dagstidningen? Ibland, men i så fall bara kultur delen och personligt sidorna med dödsannonser och guldbröllop och så vidare.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Veckotidningar nej, men jag prenumererar ju nu på Utopi, har precis tecknat för Opsis, önskar mig ViLäser i födelsedagspresent och väntar spänt på medlemstidningen för Skandinavisk förening för Science Fiction där jag blev medlem för någon månad sedan. Ryktas om att tidningen skall komma i maj.

56. Dansar du i bilen? Givetvis, förutsatt att musiken är bra. Men jag är ju aldrig den som sitter framför ratten heller.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Åh jag gillar inte radio egentligen, på jobbet spelar de dock mix megapol eller rix fm eller något liknande dygnet runt, vilket jag ser som ett hemskt, oförtjänt straff.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Att göra lista för morgon dagen så jag håller mig i schack.

59.  När var du i kyrkan senast? När jag var på begravning i somras.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Min svensklärare Johan och hans fru Maria och deras kamrat träslöjdsläraren Dan. Johan och Maria hade minsann mig som favorit elev också och döpte sin dotter efter mig.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Egentligen rör det väl sig som mest om kanske fem, sex nätter under någon festival. Men när man kommer hem känns det alltid som ett år i alla fall.


62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Min moster och jag åkte till Gustavsberg i söndags och jag fick den senaste Muminmuggen av henne, det måste ju klassas som mer speciellt än att jag fick en liter mjölk av mamma i alla fall.

63. Vad lyssnar du på just nu? Kiss the bride med Elton John.

64. Har du varit med i tidningen? Haha ja flera gånger, en hemsk gång i högstadiet hade jag ritat en serie och fick vara i mittuppslaget. Förfärligt.

65. Vad är det konstigaste du ätit? Jag äter inte konstig mat. Punkt.

66. Vem såg dig naken senast? Oj, min stackars grannfru ertappade mig topless när hon kom över med äppelpaj i lördags. Annars var det nog den andra grannen Stefan, samma som härjar med knivar lite högre upp, i fredags. Inget spännande med det alls dock tråkigt nog.

67. Vad är det för färg på din tandborste? Tjusigt blå men jag går i köpartagen för en ny och vill helst ha en med djur på nu.

68. Hur imponerar man på dig? Jag har egentligen inte något som helst behov av att bli imponerad på, men jag har ju å andra sidan inget som helst behov av att imponera på folk heller. Jag tycker mest om när folk bara är och när jag bara får vara.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Är jag hjärtkrossad ringer jag någon kompis eller pappa. Annars är jag mest glad, arg är jag i princip aldrig.

70. Har du någon piercing? Hål i öronen har jag men ingen annan.

71. Din största vinst? Jag vinner minsann aldrig något. Men jag brukar vinna när jag spelar spel och jag är världelös vinnare.

72. Civilstånd? Singel, har svårt att se hur det skulle ändras. Jag är inte en förhållande person just nu då jag är så nöjd med mitt liv som det är och skulle därför behöva bli tillsammans med någon i min umgängeskrets för att slippa ändra det. Dejta lite seriösare kanske jag borde pröva på dock.

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook är jag inloggad på all vaken tid i princip även om jag mest använder det som en chat, mailen kollar jag några gånger dagligen men den har jag kopplad till min mobil också, försöker hinna läsa bloggar varje dag.

74. Är du fåfäng? Mycket! Eller jag älskar att klä upp mig riktigt ordentligt men jag gillar ju också den slappa baggy estetiken så det blir en del av den. Men jag har inga problem med att visa mig utan smink eller framställa mig på ett visst sätt. På så vis är jag fruktansvärt ofåfäng.

75. Ångrar du någonting du gjort? Nej, jag tror inte på ånger eller ångest. Jag tror på hopp och att blicka framåt.

76. Hur gammal är din pappa? Lillfarsan fyller 64 i sommar, gammal i gatan var han när han fick mig, men han är fantastisk ändå och de flesta tror att han knappt fyllt 50.

77. Vilket är ditt drömjobb? Hemmafru, författare, rockstjärna, konstnär, förläggare.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Jag vill ju verkligen bli gift men det får bli när det blir, kan ju inte tvinga karlarna att fria. Men att spendera en längre period i Paris, ett år eller så, skulle jag verkligen vilja.

79. Vad har du haft för husdjur under ditt liv? Katter från födseln tills jag var 13 kanske. Sedan dess inga. Jag tänker dock skaffa mig en hund någon gång, en stor och lycklig en.

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Efraim är det finaste namnet jag vet och jag funderar att tatuera in det men det skulle antagligen vara lite märkligt. Jag har egentligen inte tjejkompisar så bloggosfären är lite ovan mark för mig då den myllrar av kvinnor. Jag är en hejjare på att sy och kan svänga ihop en klänning på ett par timmar.

81. Svär du ofta? Väldigt ofta, men det är ingenting som stör mig. Eller egentligen svär jag inte i dess egentliga mening, men jag använder fula ord i mitt dagliga tal och i konversationer.

82. Sverige när det är som bäst? Årstidsmässigt älskar jag Sverige, förutsatt att de håller någon form av ordning, är det vår så vill jag inte ha vinter igen. Men jag älskar alla årstider för vad de är.

83. Kan du åka slalom? Jadå, men jag har inte åkt sedan jag var tolv. Är en trogen pulkaanhängare dock.

84. Vad har du ätit i dag? Knäckemacka och kaffe till frukost/lunch, hallongrotta hemma hos mamma, limekycklinggryta med ris till middag, en Japp till eftermaten fika, och knäckemacka med kall oboy till kvällsfika.

85. Vad har du för utbildning? Först grundskolan, högstadiet var i estetisk inriktning. Gymnasiet var först media som jag hoppade av, sen en termin International Bacalareal och efter det 2,5 år Internationell Design. Efter gymnasiet läste jag Litteraturvetenskap I samtidigt som jag gick Poppius journalistiska grundkurs på kvällarna. Efter det blev det ett år på Skrivarakademien, den senare terminen av det började jag även läsa Kulturvetarlinjen och där har jag nu betat av Kulturvetenskaplig grundkurs och Litteraturvetenskap II, just nu läser jag Litteraturvetenskap Kandidatkurs, båda de senare med Barnlitteratur som temakurs.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Jag är nöjd med hela mig, även om mina fötter är onödigt stora för så korta ben. Det brukar jag skälla ut min mor för. Hon har nämligen också stora fötter men brydde sig tydligen inte om att skicka med benlängden i genpaketet.

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Nej vet någon vad. Ja om vi bortser från att fötterna kan vara onödigt stora när det kommer till att köpa skor i vissa lägen tror jag verkligen inte på principen med att vara missnöjd med en kroppsdel, man får ta och göra det aldra bästa med vad man har.

88. Vilken är din bästa egenskap? Jag är obotligt glad och social. Jag tycker om varenda människa jag träffar nästan direkt, förutsatt att den öppnar munnen och talar med mig, vilket inte alltid är fallet ibland. Jag är hemskt snäll och lagar mat och trugar på svältande kompisar. Jag ser till att alltid ha roligt, utan att försaka jobb eller studier. Hellre gör jag allting, både jobb och skola och fest än att tacka nej till kalasandet, även om jag ibland blir trött av det. Men det är det ju värt för att ha roligt.

89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag är stökig och far omkring och river runt, måste ha storstädning flera gånger i veckan. Jag skjuter upp saker, vilket egentligen inte är en dålig egenskap i dess renaste bemärkelse så jag ändå alltid ser till att få saker gjort innan det är för sent. Jag skulle antagligen må bättre av mer träning och mindre godis men vad ska man göra? Jag kan vara fruktansvärt elak ibland, men aldrig så att någon blir ledsen på grund av mig.


90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Marie Antoinette, främst relationen med Fersen. Ryska kungligheter har jag också ett märkligt intresse för.

91. Saknar du något? En go karl skulle ju inte skada. Och en aningen bättre ekonomi men annars är det mest triviala saker som tushpennor och disco shorts från American Apparel som jag önskar mig.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Om det är! Alla högtider skall firas med pompa och ståt! Brukar fira min födelsedag i dagarna sju.

93. Vad gör dig ledsen? Böcker så vackra att det skär i hjärtat. Obesvarad kärlek givetvis. Dödsannonser, men jag kan inte låta bli att läsa dem ändå.

94. Vad gör dig glad? Det mesta faktiskt, eller mitt utgångsläge är i alla fall glad. Det är liksom ingenting som gör mig glad för jag är redan glad i princip jämt.

95. Har du varit gift eller förlovad? Nej. Inte en enda gång till mitt uppenbara missnöje.

96. Vad ska du göra i helgen? Jobba, fira födelsedagar, allmänt kalasa och umgås med vänner. Samma som varje, underbara helg.

97. Vad är det knasigaste du gjort? Ingen vettig aning, det mesta lutar väl en aning åt det knasiga. För övrigt tycker jag inte om begreppet knasigt heller.

98. Vad har du för laster? Mjölk blir det oftast en liter om dagen av, och så snusar jag ju. Sedan är jag svag för karlar och kalas. Givetvis.

99. Vem är din förebild? Ray Bradbury är ju min litterära idol. Annars vet jag inte riktigt om jag har någon. Borde skaffa mig en.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Kränga av mig kläderna, tömma sängen på allt möjligt pyssel, välja ut en ny bok och lägga mig och läsa.

(Och nej, jag inbillar mig inte att någon faktiskt läste alla frågor och svar.)

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page