top of page
  • Skribentens bildClara Kron

★ Musiklistan ★

Men hej! Gud, vad länge sedan det var! Dels dog min laddare till datorn och det tog över en månad att få den nya jag beställde. Men så har jag också varit på två festivaler, haft avslutningsutställning och skolavslutning, massa spelningar och ni vet, livet. Men jag finns ju på Instagram också ifall någon missat det, där är jag betydligt mer aktiv. Hur som, jag hittade denna lista hos Elsa, och tänkte att den kunde vara ett bra sätt att börja igen. Jag la till några viktiga punkter också, typ om covers och begravning.


Tre låtar du aldrig tröttnar på: Har haft samma topp-tre mer än halva livet känns det som; Simon & Garfunkel – Cecilia, The Clash – Lost in the Supermarket och så Dexy’s Midnight Runners – Come on Eileen. Älskar verkligen videon till den sista också.

Låt du kan hela texten till: Så många? Men en av mina favoriter alla gånger är Mattias Alkbergs Ragnar. Hela skivan är för övrigt perfektion och jag önskar så att den fanns på vinyl.

Bästa sommarplågan: En genre jag överlag har dålig koll på, vad gör en sommarplåga liksom? Men lägger ändå min röst på Raymond & Marias Ingen vill veta var du köpt din nya tröja. Den spelades verkligen överallt den sommaren, och håller relativt väl fortfarande. Hoppas årets sommarplåga blir Dum dum dum (med Olle Strandberg) av Gula Gången.

Bästa kompletta albumet: Bruce Springsteen, antingen The River, som är ett dramaturgiskt mästerverk, och har Hungry Heart, eller Born to run som har alla fantastiska hits som Thunder Road, Backstreets och avslutas med fantastiska perfektionen Jungleland.

Låt du förlorade oskulden till: Om vi bortser från hela diskussionen kring det skeva med konceptet oskuld och så vidare, så torde det vara Dire Straits Romeo And Juliet eller någon annan från Making Movies-skivan.


Låt som får dig att gråta: Det har nog aldrig funnits en låt som jag gråter av exakt varje gång jag hör den, men satan vad en kan gråta till Moonica Macs fantastiska Till slutet av augusti.

Låt som spelades på ditt bröllop: Nu är jag ju verkligen inte gift ännu, men jag bestämde för kanske 20 år sedan vilken låt jag ska gifta mig till. The Velvet Undergrounds I’m Sticking With You, 1.23 in i låten, där skall jag gå ner för skogsaltaret. Förbannat fint kommer det bli.

Låt som du älskar i smyg: Mycket svenskt mainstreem 90-talspop. Topp tre är alla riktigt slängiga dängor, som en förlorar allt sitt cool genom att gilla, Orups Regn hos mej (egentligen främst Familjens cover, så kanske inte lika pinsamt då?) och Jag blir hellre jagad av vargar, samt Lisa Nilssons Varje gång jag ser dig. Vill verkligen att någon indietjeja ska göra en magisk cover på den.


Låt som ska spelas på din begravning: Funderat på denna i så många år, men så en mörk natt på ett dansgolv i höstas slog det med. Dexy’s Midnight Runners cover på Van Morrisons Jackie Wilson Said I’m In Heaven When You Smile. Fatta vad fint.

Otippad låt du verkligen gillar: Nu har jag ju visserligen redan erkänt att jag gillar svensk smörig pop från förra millenniet, men jag fullständigt älskar Carolas Säg mig var du står. Och skäms inte ens för det, brukar till och med spela den ute, men det otippade är kanske att jag föredrar techno remixen av Bottenvikens Silverkyrka. Så mycket disco och sväng!

Världens bästa låt: Herregud vad svårt. Men frågan är om det inte är någon Otis Redding, typ Pain in my heart eller Try a little tenderness? Går i alla fall inte att tröttna ens en sekund på endera. Och så möjligtvis, Broder Daniels No time for us. Fyfan vad fin den är.

Beskriv din musiksmak i en mening: Textstark och melodidriven, gärna med bitterljuv dissonans mellan text och musik.

Bästa Håkan-låten: Älskar ju Håkan, och det finns väl ungefär en låt för att göra varje tillfälle magiskt. Men just nu älskar jag att spela Jag var bara inte gjord för dessa dar när vi spelar ute.

Bästa covern: Det är faktiskt två versioner av samma låt. Originalet är Bob Dylans Don’t think twice it’s all right, men både Ola Magnell och Lill Lindfors gör den bättre med sina Ta det kall, det är allt, och Låt mej va – de e bra.

Bästa låten att avsluta med: Alla gånger, Pugh Rogefeldts Här kommer natten. Allt blir fantastiskt med den.

Jag gjorde en spellista av alla låtarna också, kort och gott Musiklistan. Här finns den.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page