top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Minister Mist miste sin minsta mistel.


Min morbror trollkarlen av C.S. Lewis. Egentligen har jag gjort mig av med de separata böckerna och har en gigantisk bok med alla sju i, men det är ju den första i ordningen så den gills ändå.

Mary Poppins av L.P. Travers. Började läsa dem alla kort innan jag började blogga men när jag kom till tredje eller fjärde slutade jag för jag blev så upprörd över att Mary Poppins in the Kitchen inte fanns att få tag på då den inte är översatt till svenska och jag vill inte ha alla andra på svenska men en på engelska. Ond cirkel. Men bra böcker.

Muminpappans memoarer av Tove Jansson. Pappor kommer för alltid vara min eviga last och Muminpappan är väl ändå graalen av dem alla, och här får man hela hans stormiga ungdom och tillfälliga dålighetsliv beskrivet på det bästa av vis.

Magins färg av Terry Pratchet. Den första boken om skivvärlden, läste den för kanske tio år sedan men sen försvann den för mig så jag har fått skaffa den på nytt, dags för omläsning absolut.

Min syster är en ängel av Ulf Stark. Jag älskar hans bilderböcker, speciellt de med Anna Höglunds bilder. De passar som handen i handsken med varandra.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page