top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Med Tove på Millesgården.

u1

Förra lördagen, som var väldigt grå och blöt, befann jag mig helt plötsligt på Lidingö bland pampiga hus.

u2

Jag skulle nämligen till Millesgården med Annika, Hanna och Klara.

u3

Det var sista helgen som Tove Jansson-utställningen visades och hela Stockholm verkade ha samma plan som vi, kön var enorm.

u4

Men som synes var Hanna och jag superglada ändå, bra sällskap och en varm fuskpäls underlättar i de flesta januariköer.

u5
u6

Och tillslut var vi inne, där kunde en tillexempel se originalen till Alice i Underlandet och slås av hur små de var.

u7

Och förälska sig i hur mycket pampigare även den minsta illustration blir med en passepartout.

u8
u9

Även originalen till J.R.R. Tolkiens Bilbo fanns med och var ljuvliga.

u10

Och de till Snarkjakten. Samt en otrolig mängd fantastiska målningar och illustrationer jag inte fotade. Utställningen har flyttat vidare till Göteborg och öppnar på Göteborgs konstmuseum den 11 februari, ta er förbi!

u11

Jag köpte en fantastisk plansch, som ni kan se på min Instagram, och sedan gick vi tillbaka ut, och nu var det sol. Vi gick vidare till Sveriges största Myrorna och jag köpte två böcker. En bra dag med andra ord, vill ni se den ur Annikas kamera kan ni gör det här.

#Millesgården

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page