top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Mama, I remember you now.

Det var länge sedan jag var med på en tematrio hos Lyran men denna vecka är det dags. Att berätta om tre litterära mammor. Jag är ju oförskämt förtjust i min egen mor, som i natt var så rar att när jag ville låna smör för jag började tänka på Skansen och nybakat, men upptäckte att jag inte hade smör hemma, så fick jag cykla dit och hon gick ut på balkongen i nattlinne och slängde ned smör till mig så jag kunde baka lussebullar i maj. Medan hon lite ängsligt och mammigt undrade om 200 gram räckte. Så här har ni mina tre favoritmammor, det är inge nyheter eller otippade val alls. Men de förtjänar absolut att hyllas ändå!

Muminmamman. 


Molly Weasley. Också moderligheten personifierad. Med en hel hop med ungar har hon ändå plats i sitt fallfärdiga hus men gigantiska hjärta för både Harry och Hermione. Hon fixar och donar för hela Fenixordern, stickar tröjor till alla sina sju barn och Harry varje jul, skäller ut ungarna när de stjäl bilar och dödar Bellatrix Lestrange med hela bokseriens enda svordom.


Och sist men inte minst, Mrs Darling från Peter Pan och Wendy. Som är fylld med små, små askar och har en kyss i mungipan, den innersta asken och kyssen i mungipan fick Mr Darling aldrig, men han lyckades däremot få Mrs Darling genom att ta en droska när alla andra sprang till henne för att fria. Hon är ett exempel på lite svalare moderlig kärlek, mer flärdfull men minst lika underbar. Som när hon börjar rita babyhuvuden i kassaboken och tillsist lyckas övertala sin man om att de har råd att behålla alla tre barnen.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page