top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Måndagslistan en tisdag.

Jag hittade denna lista hos Sandra i förra veckan och i brist på annat och för att varva ner inför tillbaka-till-jobbet-efter-påsk gjorde jag den igår kväll innan läggdags.

Hur mår du? Jag mår egentligen ganska bra. Men jag är ganska frustrerad. Jag syr en klänning där jag har fastnat. Min mobil är sönder sen dagar tillbaka, och eftersom det varit påsk har jag inte kunnat laga den för allt har varit stängt. Mitt bankkonto kan inte göra internationella betalningar och jag behöver betala en finsk sak. Jag sitter lite fast helt enkelt.

Vad är det bästa med måndagar? Idag är det bästa med måndagar att det var en söndag, och således en extra ledig dag. I annat fall tycker jag det är ganska skönt att börja om och en har en helt ny vecka att fördärva eller förvara.

Vad skall du göra imorgon? Jag skall till förlaget och jobba, det är min kaffevecka också så jag skall ta med mig bakverk. Efter det skall jag till Odenplan för att 1, lämna in mobilen på lagning, 2, gå till banken och se till att kunna göra internationella betalningar, och 3, förhoppningsvis hinna förbi Myrorna eller Stadsmissionen innan de stänger. Sen hem för matlagning och allt det vanliga.


8a087e8df26fea02df2296cadb639f5f

Ett citat som passar dig: Jag fortsätter ha Edith Södergrans Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är som fokus. Tycker det är så himla bra.

Fyra TV-program du gillar att se: 1. Historieätarna. 2. Game of Thrones. 3. Downton Abbey. 4. Call the Midwife. Uppenbarligen är jag way into kostymer och miljöer.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag valde att stanna hemma i förrgår. Att jag hade mer av tyget längre ner i kistan, och alltså kunde sy en klänning. Solskenet.

Vad gjorde du för 15 minuter sedan? Jag letade mobilskal på Society6, FULLSTÄNDIG beslutsamhetsångest, tips emot tages!


8e7582f51f086a8735b4c3a68a20ecb1

Det sista du sa högt? Jag sjöng med till någon av låtarna till denna skiva.

Det senaste någon sa till dig? Det måste ha varit kassörskan på Ica som sa hejdå eller tack, minns inte.

Fyra städer du har bott i? Norrtälje, Agnäs, Stockholm. Jag har bott i 18 lägenheter men inte mer städer än såhär. Agnäs är dessutom en by. Ingen stad.


Skärmavbild 2015-04-06 kl. 20.41.48

Vad är det för färg på din ytterdörr? Den i Norrtälje är vanlig träbrun. I byn i norr är den röd utanpå och blå inuti. Bra helt enkelt.

Vad är det för väder hos dig just nu? Mörkt och molnigt.

Godaste glassmaken? Kulglass = After eight, Pinnglass = Päronsplitt.


marie-antoinette2

Vad stör du dig på just nu? Ärmen på klänningen jag syr. Och mobilen då.

Fyra jobb du har haft: 1. Servitris. 2. Glassförsäljerska. 3. Värdinna. 4. Redaktionsassistent, vilket är nu. Vilket är roligare än alla de andra tillsammans.

Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb: Ja, nästan mer ofta än inte. Hatade det. Kan inte hitta ett enda bildbevis på detta dock, det känns skönt.


En låt som du gråter till: Det gör jag nog inte längre? Alla är väl söndergråtna. Men de som varit poppis förr är Håkan Hellström – Kärlek är ett brev skickat tusen gånger, Säkert – Rotary, Dansa fastän hjärtat brister, Lorraine Ellington – Stay with me baby, Bob Dylan – I want you och Fleetwood Mac – Wish you were here. Jag har en hel spellista på Spotify från 2010 som jag döpt till Stupid girl, antagligen var jag kär i någon idiot som vanligt. Hur som helst består listan bara av sorgliga Fleetwood Mac-låtar. Med största sannolikhet gräts det till den.  Och videon ovanför. Det gräts.

Det senaste du skrattade åt: Att jag hade en hel spellista med gråtlåtar 2010, SÅ skönt att livet inte enbart består av det, och att tiden går så pass att jag ens hade glömt bort det!

Fyra platser du åkt på semester till: 1. Paris. 2. Barcelona. 3. Alanja. 4. Norrland de senaste åren. Semester har inte varit prioritet under studierna alltså.

Drömmer du mardrömmar: JA. Speciellt återkommande är att tappa tänder. Mitt vidrigaste.


DSC04173

Vad ser du om du tittar till vänster? Ett stort skåp. Jag befinner mig i sängen alltså.

Har du vunnit en prispokal någon gång? Nej. Men jag guiltade min kompis Fredrik att ge honom medaljen han fick när laget han spelade i vann SM i dodge ball. (OBS! Fredrik vinner allt och har medaljer så det räcker, det är inte synd om honom.) Den brukar jag sätta på mig när jag känner mig duktig.

Vad har du på dig just nu? Mjuka hemmabyxor med paraplyer på och en randig tröja.

Vad var det senaste du handlade? Mjölk och plockgodis igår men jag beställde även ett par nya hörlurar ikväll så det beror väl på hur en räknar.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? I grundskolan var det svenska och bild medan det på universitetet har varit kurserna om barnlitteratur.


ce619cdb2a3002f0fec06ba4fc3e81dc

Bästa grönsaken? Persilja. Älskar, älskar, älskar persilja till nästan allt.

Fyra saker du ser fram emot: 1. En hel och fungerande mobil. 2. Spelningen med Hökartorget den 8 maj på Kägelbanan. 3. Premiären av säsong 5 av Game of Thrones. 4. Nästa dejt.

Något du vill ha i present?  En vettig kamera. En lägenhet i Stockholm, kan ju lika gärna önska stort.

Vad gör dig glad? Just nu; solen, ordning och reda, sms från dejtkarln. 

Onödigt lifehack som gör livet lite lättare: Älta inte. Lyssna på ljudböcker när du skall somna för att slippa ångesten.

Om du skulle skaffa ett djur, vad skulle det vara? Senaste jag var deppad och googlade hundar bestämde jag mig för en Samojedhund.

Bilderna kommer från min pinterest och instagram.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page