top of page
  • Skribentens bildClara Kron

”Livet är det som pågår medan vi sysslar med annat.”

Tänkte göra en update på livet. Det är mycket på gång nu. Men här är vad jag har sysslat med den senaste tiden.


För någon vecka sedan var jag på loppis och kom hem med detta potpuri av finheter. Regnjackan med Paddington på skall mitt kusinbarn få, och av det prickiga tyget vill jag sy en kappa.


Jag har även skaffat mig en ask att fylla med mina fröer, både ask och frön fick jag tag på otroligt billigt på TGR.


Det känns som länge sedan redan, för nu är allt kallt och grått igen, men körsbärsträden har faktiskt blommat och slagit ut.


En dag var det så soligt att apan Sally Jones tog igen sig utanför barnbokhandeln Bokskåpet. Hon hade till och med fått en sådan där festligt vindvimpel.


Förra veckan åt jag lunch på stan hela två gånger. Mycket främmande för en idog matlådeperson som mig själv. Ena dagen var det i alla fall tofuburgare på Marie Laveau. Ganska gott.


Förra fredagen hade jag glömt min matlåda i kylen och gick således till Falafelbaren med Åsa Ericsdotters Oskyld som lunchsällskap. Fem av fem smultron.


I lördags var Ida arg för att jag alltid har tvättid i Norrtälje på helgen, så jag ställde in den och ordnade middag för oss och Maria hos mina föräldrar i stället. Vi åt gotacos och drack finöl och vegoirish. Sen gick vi på ölrunda och dansade lite.


I tisdags var jag med min gamla kollega Anja på stadsbiblioteket för att lyssna på föredrag om bilderbokens roll i Sverige och Italien. Så himla fint. Älskar att höra folk berätta om bakomkulissernatankar kring barnböcker. Ett mycket bra samtal mellan italienska förlaget Topipittori och det svenska förlaget Urax som båda fokuserar på just bilderböcker, författaren Giovanna Zoboli, som också jobbar som förläggare på Topipittori och illustratören Simona Mulazzani, lett av den alltid lika imponerande Sara Teleman. Jag fick med mig en signerad I en musfamilj hem, tänker att vi ska kolla närmare på den snart. Fantastisk bok.


Efteråt gick vi till Yuc! och åt jackfruittacos och drack syrliga drinkar och kall öl. Jag fick även se lite av det jag jobbade med på Opal i färdig produkt, vilket var fint som snus. En allt som allt kanonkväll.


I övrigt har det varit fortsatt iskallt. Varför jag tyckte denna tröja kändes lika relevant i slutet av april som mitten av december.


Jag har också börjat packa. Jag har ju hintat om det, men inte sagt något rakt ut. Men jag ska alltså flytta. Till Stockholm. ÄNTLIGEN. Jag har efter flera års försök fått igenom ett lägenhetsbyte och vi alla tre i bytet har blivit godkända. Senast den 1 juni går flyttlasset. Så nu väntar jag bara på att få min lägenhet besiktigad, allt är helt klart och beslutat, men kontrakt skrivs inte på förrän den är gjord, så vill att den ska bli av snart. Så jag packar, tittar på tapeter och börjar fundera på nya köksmöbler. Det känns så otroligt spännande.


I går hittade jag denna klänning med pelikaner på. Trots att jag var ute efter en kjol Djurmönstrat är en svaghet. Ikväll är jag bortbjuden på middag, sedan är förhoppningen dart, dans, shuffleboard och liveband. Tror klänningen kommer passa perfekt då.


Och när jag kom hem hade denna signerade Hurula-affisch kommit med posten. (OBS, ej naken, små kläder är också kläder.) Den skall få sätta tonen för nya lägenhetens tavelvägg, tror att jag till och med kommer hala fram en gammal Håkan-poster från Det är så jag säger det-tiden, för de passar så bra ihop i färg.

Vad har ni haft för er den senaste tiden?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page