top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Listan om kläder.

Hittade denna lista hos Flora, men även tillexempel Sandra har gjort den.

Vad är din jag vet inte vad jag ska ha på mig-outfit? 

Jag vill ju säga något smart typ ”Jeans och en randig tröja.” Men när jag är stressad och inte vet vad ska ha på mig på morgonen, det är tyvärr då jag fuckar ur totalt. Spetsblusar med krås, hängslen, kortkortkort, mönster i kakofoni och sådär. Brukar känna mig obekväm samma sekund jag kliver utanför dörren 🙂 Ska jag däremot gå ut och öla när allt känns osäkert blir det ofta svarta höga jeans med svart t-tröja eller svart kortkort klänning.

Vad sover du i?

Ingenting om det inte är dödens kallt. Hatar att sova i tröjor och nattlinnen osv för de korvar alltid upp sig och lägger sig som en valk i svaken och så vaknar en med ont i ryggen 🙁

10534971_963245567081800_297957246_n

Var köper du dina kläder?

Second hand av alla dess olika slag, helst på barnavdelningen där det alltid brukar finnas göttiga saker som egentligen är små vuxenstorlekar, stickade tröjor och folkdräktsklänningar tillexempel. Annars kanske H&M, ASOS och någon enstaka gång Monki.

Vad har du helst på dig när du ska ut och dansa?

Någon bra klänning. Svart, kort och kanske med en spännande rygg eller så. Viktigast tycker jag dock är att ha med en tygkasse som en kan lägga ner jacka och tjocktröjor i när en blir varm.

img_9367

Vad är dina bästa life hacks när det kommer till kläder?

Det mesta går att piffa till med lite text, pins eller patches. Köp alltid trosor lite för stora, så himla rart att slippa att de hugger i mjuk hud runt höfterna 🙂 Är du strax under/över 170 lång kan du lika gärna köpa strumpbyxor på barnavdelningen. Det går att färga allt en tröttnat på svart eller bättra på före detta svarta saker med svart tvättfärgning.

Hur ofta köper du kläder?

Det är så himla olika, generellt sett ganska ofta, men eftersom jag överlag inte köper nytt beror det främst på att om jag hittar något unikt som jag vill ha på second hand kan jag inte liksom vänta med att köpa det till nästa månad eller så, utan då blir det då eller aldrig. Nya kläder köper jag nästan aldrig direkt, jag prövar, velar, funderar, och om jag köper alls blir det oftast när det kommit på rea.

Processed with VSCO with f2 preset

Vad är det störigaste i din garderob?

Att jag är en nostalgisk sate som inte kan släppa taget. Och alla trasiga strumpbyxor.

Vad gör du med kläder du inte använder?

Sorterar ut, ger till second hand-butiker, säljer på Tradera eller loppis.

img_2322

Vilka plagg har du svårt att hitta?

Vettiga stickade koftor, kjolar som är höga och små nog i midjan utan att bli för korta, mönstrade kappor, kimonos som känns rätt och eftersom jag ständigt vill ha mer folklore så är det evig brist på sådant och även en riktig dirndl.

Hur förvarar du dina kläder?

Jag har en kalasbra garderob nu, nästan som en walk-in, stor och bra. Kläder som inte är i säsong får bo i källarn. Snart dags för en rejäl inventering, lagning och utrensning dock. Det är lite för trångt just nu.

Vad känner du dig fin i?

Svart, tight, kortkort, markerade midjor, spetsiga detaljer osv, mönster och skrikiga färger.

Vad undviker du i klädväg?

Beiga saker. Har inte och vill inte ha en enda.

13117888_1670206579908830_2042925774_n

Vad har du på dig när du degar runt hemma?

Kanske hängselbyxor och en t-tröja. Oftast barfota. Har inga mjukisar eller så men ibland blir det fluffiga yogabyxor och en mjuk stickad tröja istället. Är det tokvarmt blir det hemmashortsen, älskart!

Hur sorterar du ut dina kläder?

Svarta toppar ligger för sig på en hylla, mönstrade ligger strax under. Trosor och strumpor och strumpbyxor ligger i var sin låda med lock, BH:ar ligger i en hattask. Byxor och kjolar ligger bredvid varandra på en hylla och över hänger vita blusar och klänningar på rad. Ovanför dem hänger övriga skjortor och blusar och alla tjocktröjor på rad. Får visa en städad dag 🙂

Vilka plagg är underskattade?

Folkdräkter till festkläder. Vill ha jämt.

Hur ofta tvättar du?

Kanske en gång i månaden eller när alla underkläder börjar ta slut.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Vad använder du oftast för underkläder?

Höga trosor från Monki eller sådana i ekologisk bomull från Åhléns. Gillar randiga och blommiga och prickiga mest.

Vad har du burit som folk har rynkat på näsan åt?

Så mycket, hängselbyxor för flera år sen, folkdräkterna och det broderade går inte alltid hem, inte heller rosa stickade tröjor, rosa överlag tycker inte alla om på mig, inte glitter heller. Jag fycker fuck them.

beb2f077d30570b7d0df483e677b40c5

Vilka är de snyggaste plaggen du vet på killar?

Svarta tighta jenas <3 Utsvängda jeans <3 Magtröjor <3 Hängselbyxor <3 Korta shorts <3 Smala kostymer <3 Randiga tröjor <3 Skinnjackor <3 Pyntskägghår <3

Vad saknar du i din garderob?

Den där blommiga/mönstrade kappan då. En svart kofta som funkar jämt. Hela svarta jeans. Svarta springskor.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Handen på hjärtat: kan du sy?

Men ja. Det blir inte alltid så jäkla noggrant, men det har mer med min personlighet att göra än min syförmåga. Denna med moln har jag gjort tillexempel.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page