top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Lördagsgodis.

Idag skall jag på utflykt, det är loppis och skattjakt som står på schemat. Massäcken är packad i form av sockerkaka, mandariner, kaffe och karameller. Massäck för en kung med andra ord. Men medan jag är iväg och roar mig kungligt tänkte jag att ni kan få roa er med annat bra.


Mix Förlag har precis lanserat en app som heter Dötid, för sju kronor (ett mycket överkomligt pris om ni frågar mig) som går ut på att man snurrar på den trevliga lilla klockan, låt oss säga att du har en kvart över till bussen skall gå men ve och fasa ingenting att läsa, vrid klockan till kvart över armen och vips så ger dig appen ett antal noveller från olika geners som du borde hinna läsa ut innan bussen kommer. Hittills har jag bara haft dötid en gång och därför bara läst en novell (man måste ju spara på godsakerna), Flugan av Katherine Mansfield i kategorien Klassiker. Otippat bra faktiskt.

Och för er som inte redan förstått det nu så är jag appnörd. Jag älskar appar, hur de kan förenkla ens liv men speciellt ge ett extra lager av fiktivitet till världen, tillexempel skulle jag ju kunnat skaffa vilken tråkig motionsapp som helst, men givetvis valde jag Zombies, run! Men det vet ni redan om. Så nu till en annan sådan app.


Jag har länge sökt efter en tillfredsställande to do list-app, hur märkligt det än låter att man kan ha en längtan efter en sådan. Och i förrgår natt, när jag egentligen borde ha sovit, fann jag den äntligen! Epic win heter den. Videon må vara i det sämsta laget för denna app, men det går kort och gått ut på detta. Tänk dig att du har något du måste göra, ett quest alltså, låt oss säga plugga till den där tentan eller skriva klart det där PM:et till jobbet, helt klart båda karaktärsdanande inom kategorien intelligens. Du skriver i ”Plugga till tenta/Skriva PM” väljer att detta är något som danar ditt intellekt, och beroende på hur jobbigt du tycker detta skall vara värt mellan 50-3oo xp. Sedan handlar det ju givetvis om ditt eget goda samvete, för när du gjort klart PM:et får du klicka i det på appen och blir belönad och kommer längre fram på din bana. Vart man sedan hamnar eller vad man ska ha de lootade objekten till vet jag inte ännu, och det gör mig ingenting alls egentligen. Allt jag vet är att detta är ett fruktansvärt bra sätt att få pli på mig själv. Och för att förtydliga, man kan inte bara göra saker som höjer ens intellekt, även styrka, uthållighet, umgänge och spirit, som jag inte riktigt vet hur jag skall översätta till svenska, men jag kan tänka mig att det är där saker som vårdar ens kulturella trädgård faller in. Läsa böcker alltså.  För 22 kronor, om jag inte minns fel, kanske det inte är den mest nödvändiga appen, men med tanke på hur mycket roligare det ändå blir än att bara bocka av på en lista så är det absolut värt det för mig i alla fall. Den går för övrigt att koppla ihop med din Google-kalender automatiskt.


Thomas Allen gör de mest fantastiska bokkonstverken, även om det skär i hjärtat för mig att se böcker ”förstöras”. Prova att bildgoogla hans namn eller gå in på hans hemsida för att se mer!


Detta har jag helt glömt att berätta om, Vintage Classic har släppt fem klassiska Sci-fi böcker med 3D omslag som alla kommer med glasögon. Och vissa av dem finns att köpa på adlibris! Titlarna jag hittade där är följande: Planet of the apes, Journey to the Centre of the Earth, Twenty Thousand Leagues Under The Sea och The Lost World. The Call of Cthulhu hittar jag inte alls, inte på bokus eller sfbok heller. Men för 80 pix styck kan ni klicka hem de andra från adlibris.


Först och främst, nej jag har inte gjort en skärmdump, jag sökte efter bilder på Map of The Dead och detta är vad som kom fram, varför någon i sökfältet googlat dinousar pornography vet jag inte, och vi kommer kanske aldrig få veta men jag tycker det är väldigt underhållande. Hur som helst, Swedish Zombie har givetvis redan tipsat om den, omöjligt att vara före den karl på någonting zombie relaterat. Missförstå mig rätt, det är toppen med en allsmäktig zombie guru. Men detta är i alla fall en karta som skall vara dig till hands när zombie apokalypsen träder in i våra liv. Var finns sjukhus, bensinstation, mat och så vidare närmast där jag befinner mig? Så fruktansvärt härligt!

Det var ungefär det jag hade för nu, vi hörs senare när jag säkert kommer hem blöt och kall från dagens äventyr!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page