top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Lär-känna-listan

Det har ju tillkommit lite läsare den senaste tiden, så tänkte att en presentation alltid är bra att bygga broar med. Denna hittade jag hos bland annat Amanda och Sandra.

14449170_522292007962718_5405859998699880448_n

Hur gammal är du: 27 år.

Hur gammal känner du dig som? Däromkring-ish? Samt vissa dagar som 17 och andra dagar som 70.

Var bor du? I juni bytte jag min lägenhet i Norrtälje till en etta på Danviksklippan i Stockholm, det är nära till allt och buss 53 går hela vägen hem till mig, även på natten vilket är toppen. Och det är som science fiction att en kan åka buss på fem minuter från Medis, istället för 2 h vilket det kunde ta till Norrtälje.

13827227_1751190528469524_35784817_n

Vad ska du göra i dag? Jag ska först jobba som korrekturläsare på Dagens ETC, slutar vid 12, då går jag hem och lunchar och frilansjobbar lite, sedan ska jag träffa min gamla kursare My och gå på en AW med Novellix och efter det ska jag kila över till Folkbaren där min kompis Carolin har cavahäng p.g.a fyller år. Så fullproppad dag.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Jag är väldigt förtjust i det som är nu och fram tills en tröttnar på snön i januari ungefär. Det är fortfarande ljust, en behöver inte ha kappa på sig, men stickade tröjor är mer än okej, luften är så krispig att alla tankar klarnar, utflykter är optimalt och det kan fortfarande finnas uteserveringsstunder. Och sen kommer vintervintern med allt sådant mys.

Är du beroende av något? Nä 🙁 Slutade med <3 snuset <3 och blev vegan. Men GILLAR såklart vissa saker jättemycket och mår inte lika bra utan dem, par exemple; socker, mobiltelefonen, böcker, kramar, svart kaffe, umgänge och tid för att vara introvärt.

13741380_668949033278273_120419296_n

Nämn tre saker som en kanske inte vet om dig? 1. Har ganska ofta noll cool. Började tillecempel gråta i famn på Mattias Alkberg _förra_ bokmässan p.g.a. lite starstruck och stressad, vågar oftast aldrig fråga var toaletterna finns eller hur kafferutiner går till på nya jobb. 2. Folk frågar som aldrig vad jag pluggat eller kan så de flesta som jag inte sökt jobb hos vet faktiskt inte det heller men ungefär detta: Jag har en kandidat i litteraturvetenskap med särskilt fokus på barn- och ungdomslitteratur, en magister i förlagskunskap och gjorde min praktik på Rabén & Sjögren, jag har också läst Att skriva för barn och ungdom på Skrivarakademien, men även har jag pluggat journalistik på Poppius, gått en kurs om publicering på Beckmans, en annan om bilderbokskritik på Konstfack och två fristående kurser i litteraturvetenskap; en om Tove Jansson och en om Astrid Lindgren. 3. Jag tänker på pianon flera gånger om dagen, vill så gärna ha ett, tänker skaffa ett i år, vill så gärna spela i band.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Jag känner mig väldigt nöjd med att vara just här i Stockholm nu. Men en teleportör med direktkontakt till Norrland skulle inte skada.

14533569_1650377448587602_290388494138736640_n

Vad är du på för humör just nu? Detta skrevs i förväg i går kväll, då var jag glad, och trött. Väldigt lång dag hade det varit och innan hade jag varit himla nervös för min text om ungdomslitteratur som skulle publiceras i Dagens ETC. Så skönt att det inte kom några arga mail.

Vilket är ditt favoritgodis? Sura röda spagettiremmar och Marianner, samt dill&gräslökschips. Och mörk choklad. En vegan tager vad en kan.

Vilken är din favoritaffär? Konstig fråga egentligen, men jag gillar alla personliga bokhandlar, tipsar förresten om åtta här ju, men annars är jag förtjust i mindre men ordentliga mataffärer som har fin skyltning och bara fina produkter. Och riktigt myllriga loppisar eller secondhandaffärer där fyndchansen är stor.

13652183_1287847614593745_120876663_n

Är du en morgon eller kvällsmänniska? Både ock, tack! Gillar att vara vaken sent, gillar att kvällsjobba när det är i ordning hemma, gillar att öla och sådant sent också. Och gillar att kliva upp tidigt och få mycket gjort. Där runt lunch/eftermiddagar, där är verkligen en low point för mig när det kommer till självvald produktivitet och inspiration. Allt är som ett gissel då.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Jag tycker att alla som var så glada och peppiga efter artikeln är bäst. Så hela den hopen.

Är du blyg? Fruktansvärt. Och inte alls. Och det går inte att förutse när det blir blyghet och när det blir hybris – tyvärr. Men prata inför folk är jag generellt ej okej med. Tycker inte om att komma försent i ett möte eller dylikt, det är väl typ av blyghet? Är halvdålig på mingel, men vill kanske främst inte störa, själva pratandet med människor går bara bra så länge hälsandet är avklarat.

Vill du gifta dig? Yazz, plz! Bara tanken på det utlöser dock nervös ångest för alla tal som hypotetiskt skulle kunna ske, sånt är jag blyg för. Men säkert värt det ändå.

Har du något smeknamn? En hel bunt: CK, Clarice, Clarence, Kron, Clarken, Fjällan och Sol, vilket visserligen är mitt andranamn men ändå.

Det var det hela. Undrar ni något mer? Bilderna är från min instagram; @rastlosheten Följ mig där för mer!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page