top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Kulturnyheter no. 3.

Nyheterna kommer en dag sent, helgen har varit helt fullproppad så tid fanns inte innan. Men flytten gick bra och lägenheten är helt fantastisk. Ska visa så fort som möjligt!

Skärmavbild-2016-01-08-kl.-16.29.05.png

Sveriges radio har hälsat på hos Jan Lööf. Diskussionen om hans bilder har inte stannat av ännu och för den som är intresserad är här en halvtimmas radiodiskussion med honom själv.

CjJIeLmUoAAMqt_.jpg

Håkan Hellström har släppt ett mobilspel. Ininiellt tycker jag att det var ganska trist, men vill en chansa så kan en vinna biljetter till Ullevi.

13073088_O_1

Ebba Witt-Brattströms punktroman Århundradets kärlekskrig blir teater. Ebba WB har verkligen varit i medialtfokus det senaste året och romanen är dels en parafras på Märta Tikkanens roman Århundradets kärlekssaga men också en möjlig insikt i WB och ex-mannen tillika före detta Svenska Akademiens ständige sekreterare Horace Engdahls relation.

barbro-lindgren-jpg

Barbro Lindgrens berättelser blir till en sagovärld på Öland. Tänk er Astrid Lindgrens värld men med Max, Korken, Loranga, Mazarin och Dartanjang. Sparvel, den vilda bebin och Benny. Tror det kan bli fantastiskt.

CjA1natWsAIBEq1

Spekulationerna kring vem som blir nya Bond är lika hätska som någonsin. När Daniel Craig blev Bond kritiserades det på grund av att han var blond. Idris Elba har spekulerats som möjlig tronföljare vilket har mötts av rasistisk kritik på grund av att han inte är vit, Agelina Jolie har i många år sagt att hon inte kunde tänka sig vara en Bondflicka men gärna spelar James Bond, även Emilia Clarke har uttryckt att hon är intresserad av att vara 007. Och nu verkar även Gillian Anderson vara en kandidat. Något jag själv skulle föredra då jag tycker hon är så jävla boss, speciellt i The Fall.

3678150_2048_1152

Radioteatern blir till SR Drama och Cirkeln-Sara Bergman Elfgren har skrivit thrillerserien De dödas rösterSerien börjar sändas i sommar och är en mockumentär, det vill säga en fiktiv dokumentär, med övernaturliga inslag som även innehåller 1990-talsnostalgi och rollspel.

3576590_2048_1152

Svenska bibliotek fortsätter minska. Vilket så klart är ett allvarligt problem, för många är det enda mötesplatsen eller tillgången till kultur som finns på bygden. Gå och låna en bok på ditt lokalbibliotek redan idag, och visa att det behövs!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page