top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Kommande utgivning att längtar efter.

Detta blir sannerligen ett blandat inlägg, det handlar om den kommande utgivningen på svenska förlag. Vissa kommer snart, andra kommer inte förrän året börjar lida mot sitt slut. Vissa är realistiska medan andra är fantastiska. Vissa är för små, små barn och vissa är för helt fullvuxna. Och en del är givetvis för de där i mellan. Men det är fina böcker allihopa, tror jag. Och jag är sugen på att läsa de alla. Vi tar det förlag för förlag så gott det går.


Från Modernista förlag kommer, enligt adlibris, i juli Gilligan Flynns Dark Places i översättning, Mörka vrår. En sådan omskriven bok känns som ett måste.


Nordstedts ger i augusti ut Harold Fry och hand osannolika pilgrimsfärd av Rachel Joyce och i oktober Jeffrey Eugenides En kärlekshandling, båda verkar smått underbart.

Ifrån Bazar kommer i september en omtolkning av klassikern Mysteriet på Bounty av John Boyne.
B.Wahlström kom precis med Underverk av Brian Selznick, han som skrivit om Hugo Cabaret ni vet? Och sedan kommer ännu en ljuvlig ologi bok, denna gång Illusionologi.
Från Bonnier Carlsen vill jag istället läsa Liesl och Po av Lauren Oliver och Kei Acedera, Rubinröd av Kerstin Geir  och De Levande Döda: Fruktan av Charlie Higson.


Max Ström utkommer i september med Any Warhols A Coloring book, underbart!Mix förlag kommer i augusti I dödsskuggans land, en zombieroman av Alden Bell, och den svenska översättningen av Cinder av Marissa Meyer kommer i september.

I oktober kommer från Styxx Fantasy fortsättningen om Alexia Tarabotti, Chanslös av Gail Carriger, innan det skall jag ha skaffat Själlös så jag ordentligen kan längta efter denna med!

Det har redan blivit en hel drös detta, så jag fortsätter i ett till inlägg imorgon eller så, så man inte får hybris av allt bra på en gång!

#johnboyne #charliehigson #brianselznick #jeffreyeugenides #racheljoyce

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page